Kletspraat

van de immer onbekende hand van Bad BatmanIedereen heeft wel eens een bui waarin je gewoon 'ns uitbundig 'oubollig' wilt zijn. Of 'melig', zo wordt het ook wel genoemd. Gewoon 'ns effe lekker uit je nek kletsen. Of je bent in een bui waarin plotseling een onvermoede hoeveelheid humor opborrelt, snedige antwoorden wellen met golven in je op.

Wat doe je dan? De meeste mensen gaan 'ns even lekker naar een café of zo. Of bij vrienden op bezoek.

Aconetters gaan dan het bos in.
Zij nemen hun toevlucht tot het Acobos.
Het Bos waarin juist dát alles kan en mag.
Het Bos waarin alles wat je zegt of doet toch met een korreltje zout genomen wordt.
Aconetters gaan in het Acobos de Beest uithangen.

Neem nu eens als voorbeeld Pennie. Pennie is een pinquin, het alleen zijn zat, en wil 'ns even lekker 'buiten de deur kletsen'. Dat kan dus simpel geregeld worden. Dat gaat (als voorbeeld) dan zo in zijn werk: Je schrijft in de area 'Klets' een berichtje, waarin je jezelf voorstelt. Kies bij voorkeur een dierennaam, anders kun je wat moeilijker 'de Beest' uithangen. Pennie had dat ook gedaan en gaat nu een stapje verder.

(Einde quoting)

En zo simpel gaat dat! Je zult wel begrepen hebben hoop ik, dat Pennie's hobby het oprichten (en weer neerhalen) van Handelshuizen, Firma's en BV's is. Maar ook het verstrekken van humor en gezwets. En die laatste twee zaken zijn het belangrijkste in het Bos.

Om dit een beetje te demonstreren volgt hieronder een conversatie van De Roze Panter met Marsupilami. Zomaar voor de vuist weg uit het archief gehaald. Duidelijk komt hier naar voren de mengeling van feiten en meningen met fictie en flauwe kul. Voor alle duidelijkheid: alle zinnen voorafgegaan door 'M>' zijn aanhalingen uit een bericht van Marsupilami aan De Roze Panter, welke de laatste in zijn antwoord weer 'ge-quoot' heeft, waardoor Mars en de andere Acobeesten (en wij nu dus ook) precies kunnen zien waarop De Roze Panter in dit bericht antwoord geeft. Zinnen uit dit bericht zal Marsupilami op zijn beurt weer 'quoten' en er dan op antwoorden. Met WimpLink worden alle ge-quote zinnen in een andere kleur (instelbaar door de gebruiker) afgedrukt, waardoor deze gemakkelijk te onderscheiden zijn. Ge-quote delen kunnen natuurlijk ook uitspraken van de quoter zelf - uit eerdere berichten - bevatten.

In deze zwart-wit uitvoering zijn de quoots herkenbaar aan de letter(s) 'M' en 'DRP', gevolgd door '>'.

(Einde quoting)

En zo heb je hier zomaar even twee 'live' voorbeelden uit het dagelijkse leven in het Bos. En die Mop waarover ze het hebben? Ach, die is nog steeds niet verteld. En dat zal waarschijnlijk nooit gebeuren ook.

Het Verhaal van 'de Mop' begint bij de OLiebol. De Oliebol is in het stukje hierboven al ter sprake gekomen en is de ontdekker/verzorger van de Pluizebollen Knabbel en Babbel en - sinds kort - Pennie de Penquin. De Oliebol begon ooit een berichtje met: Kennen jullie die Mop al? En dat was het meest ongelukkige moment van de Oliebol. Vanaf *dat* moment bleef iedereen over 'die Mop' vragen, zeuren en eisen. Om het allemaal niet meer te hoeven aanhoren verdween de Oliebol een poos uit het Bos.

In zijn plaats kwamen de Pluizebollen, die maar vol bleven houden dat de Oliebol naar China gevlucht was (of een andere Oosterse bestemming), waarvandaan hij zelden of nooit iets liet horen. De Acobeesten, ook niet gek, bestookten reeds spoedig de Pluisjes met de vragen en eisen om 'die Mop'. Deze gaven voor daar niets van te weten, waarop het ietwat (quasi) rustig werd omtrent de mop. Alhoewel toch *zeer* regelmatig zinnen als: "De Mop, de Mop, waar blijft nu toch die Mop?" door het Acobos scandeerden. Tot nog toe is dit zonder resultaat gebleven.

De Oliebol - na een kortdurende rentree toch weer van het toneel verdwenen - zal hem *nooit* vertellen vreest Batman. Een lichtpuntje gloort echter aan de horizon: de Acobossers weten van de relatie Pennie de Penguin en de Oliebol. Dus zal Pennie het in de toekomst best wel moeilijk krijgen, denkt Batman. Batman zelf trouwens ook. Want hoe denken de AcoBeesten *zelf* over het verschijnen van Kletspraat, 'Verslaggeving uit het Acobos'?

Nou, voorlopig niet al te best!
Maar dat zal wel alles te maken hebben met het feit dat Batman nog immer incognito rondwaart in het Bos....

Zie hoe De Roze Panter vertwijfeld roept:

(Einde quoting)

En dan te weten dat Batman slechts goede bedoelingen heeft....

Tot volgende keer (?)
(nog *steeds* incognito)
Bad Batman