regio Oost ledenvergadering

Hier het belangrijkste uit het concept van: verslag regio Oost ledenvergadering gehouden op 14 december 1996

Regiobestuursmutatie:

Hoera, het is ons gelukt! Tijmen een waardig afscheid te geven als voorzitter vanwege zijn vertrek naar Utrecht en tevens het er op zitten van zijn bestuursperiode (volgens rooster), EN een nieuwe voorzitter te vinden en die ook nog eens unaniem te verkiezen.

De heer C.D. (Coert voor intimi) Smit uit Renkum (Lidnummer 9504.6005) heeft deze taak op zich willen nemen.

Hij is bijna altijd aanwezig, zeer leergierig en heeft een duidelijke en rustige stem, zodat het trekken van de regio Oost kar voortgezet kan worden. Coert heeft een RiscPC en ook een modem en logt af en toe in op ons regio BBS en zal ook bereikbaar worden als Point onder nummer 77:8500/504.4 @ AcoNet.

De samenstelling van het regio Oost bestuur is nu als volgt:
Voorzitter / public relations: Coert Smit
Penningmeester en afgevaardigde: Hans Dingemanse
Secretaris, hard- en software-service: Henri Derksen

Naast de gebruikelijke rituelen zoals het goedkeuren van verslagen, samenstellen kascommissie e.d. hebben we nog even gepraat over plannen en activiteiten. Afgesproken is dat iedereen eens nadenkt over mogelijkheden om op (bijna) elke maandelijkse bijeenkomst "iets" te kunnen (laten) demonstreren, uitleggen of wat dan ook.

Ook is duidelijk komen vast te staan dat de belangstelling voor de 8-bits Acorn machines nog steeds bestaat, en ook feitelijk aanwezig met machines (Electron en BBC). Dit wordt mede veroorzaakt door de ideeën van en samenwerking met Acorn Atom Computer Club Limburg waarvan Roland Leurs b.v. het project Electron aan PC probeert op te zetten.

Ook op de Big Ben Club berichten gebied van AcoNet wordt er over geschreven. Probleem is alleen dat er in AcoNet voornamelijk RiscOS gebruikers actief zijn en vrijwel geen 8-bits liefhebbers, heel jammer. Ook met een BBC en zelfs met een Electron is datacommunicatie met Acorn BBSen en AcoNet heel goed mogelijk.

Verder bestaat al een tijdje het plan om met onze Big Ben Club eens die andere (PC) computerclub in Elst te bezoeken welke op dezelfde zaterdag haar bijeenkomsten organiseert. We hebben als bestuur al eens overlegd, maar nog niet echt doorgezet. Natuurlijk hopen wij dat de Acorn bezitters ook een beetje trots zullen zijn om eens aan niet-Acorn kenners onze machines en de gebruikers erachter te laten zien. Die bijeenkomst bij de HCC in Arnhem in juni 1995 was immers ook niet voor niets geweest. We moeten ook naar buiten toe ons eens presenteren, al is het alleen maar om het ongeloof dat Acorn niet meer zou bestaan de wereld uit te helpen. Lees b.v. maar eens het stuk van John Vanderaart in de laatste Computer!Totaal. Hij heeft er echt weinig van begrepen, terwijl in datzelfde nummer een paginagrote advertentie van een Acorn dealer (nee, ik noem geen namen) staat vermeld.

Ook hebben we nog een demonstratie te goed van Roland Leurs met het Atom in PC project wat binnen de Acorn Atom Club zeer goed draait. Juist voor de mensen die een PC hebben en toch hun Acorn ook nog wel eens zouden willen gebruiken.

Er bestaan ook plannen om een hardware emulator te maken om alle 8-bits Acorns te kunnen nadoen, dus zowel Atom als BBC. Daarnaast bestaat er tegenwoordig ook een softwarematige Atom emulator voor onder MS-Dos en is er ook een Acorn BBC Emulator (zonder rom-images) voor onder MS-DOS verkrijgbaar (staan in de DownLoad van UniCorn BBS). Deze werken zelfs onder DOS op de PC-kaart in de RiscPC. Toch wel geinig om met een RiscPC een Atom te kunnen emuleren ;-).

Verder is Roland bezig met het "Electron aan PC-project" (PC-DFS) en vraagt daarbij nadrukkelijk ook om ideeen en reacties van toekomstige gebruikers en hardwarefreaks om dit project tot een succes te maken. Mogelijkerwijs is die samenwerking een basis voor een mogelijker op te richten toekomstige werkgroep 8-bitters ?

Voor de hardwareservice en de clubsoftware kun je (met een modem) ook terecht op het BBS van regio Oost:

UniCorn BBS 026-4425506 alle bitrates t/m 28800 BPS ANSI/TTY 8N1, inclusief V23 1200/75 BPS (Voor b.v. Teltron club-modem bezitters).

Met vriendelijke groeten,

|_|      |\
| | enri |/ erksen, secretaris regio Oost (3).