Hints en tips

Snelle restart voor pre RiscPC machines.

In Asterisk nr. 2 van 1995 heb ik een tip gegeven hoe je ook op een pre RiscPC machines na het afsluiten van de Desktop d.m.v. Restart de machine kon resetten. Aan deze methode zat 1 nadeel: Het was erg traag. Nu heb ik een nieuwe methode gevonden die bijna net zo snel is als bij de RiscPC. Deze gaat als volgt. Zet ergens in je !Boot, maakt niet uit waar als het maar uitgevoerd wordt, het volgende:

Set Alias$Shutdown Unset Desktop$File|M SetAlias$ Desktop WimpTask Run <path>. !Break|M Unset Alias$Shutdown |M Shutdown (Dit als 1 regel)

Als je nu namelijk Shutdown doet wordt het commando Desktop zo omgeleid dat als je Restart klikt, de !Break Util wordt uitgevoerd en dat gaat een stuk sneller, je ziet nog niet eens het opstart-logo zo veel sneller gaat dat. Het !Break programma kun je nog steeds downloaden bij Dune BBS (0187-683545).

Dick Tanis (77:8500/100.4 op Aconet)

Digitale Camera Multi-driver

De Engelse firma Spacetech Ltd. maakt bekend dat het progamma PhotoLink een Acorn multi-driver is voor de meest populaire digitale camera's. Momenteel worden de volgende camera's ondersteund : Olympus 400, 400L & 800L, de Sanyo Image PC en de Epson Image 500. Meer merken volgen nog. Info: http://spacetech.co.uk/it/cameras/

Of bij uw dealer.

Herman Corijn.