Kletspraat(je)
van de niet meer zó onbekende hand van Bad BatmanEr is een tijd van komen en er is een tijd van gaan.
Een waarheid valt niet in te tomen, want niets kan voortdurend blijven bestaan.
Zo is het dus ook met Kletspraat gesteld, welks dagen nu zijn opgeteld.
Niets zult u nu nog lezen, niets meer van het Acobos zien.
Tenzij U er toch graag bij wilt wezen en ook een Kletsbeest wordt misschien.
Maar Batman gaat het Bos verlaten en slaat zijn vlerken weer wijd uit.
Men zal niet langer over BadBat praten, hieronder is de laatste Kletspraat tot besluit.

Het begon als een journalistieke poging tot het voor iedereen bekend en toegankelijk maken van de Aconet berichten-area "Klets".
Je kunt je daar zo lekker ontspannend bezig houden met het "in's Blaue hinein" kletsen met andere Aconetters die, net als jij, er plezier in zien om regelmatig door middel van niet zo heel erg serieuze berichtjes hun mede-Kletsers op de hak en in het ootje te nemen. In een opwelling, en zeer zeker niet met voorbedachte rade, bleef Batman een onbekende voor de Acobos-beesten (en dus ook voor de lezers van dit tijdschrift).

Dat resulteerde onvoorzien in een soort spelletje tussen Batman en de anderen in het Bos, welke laatsten hardnekkig op zoek gingen naar BadBat's identiteit.
Gevonden hebben ze het zelf niet trouwens.

Ik heb, lichtelijk verdekt, die identiteit zelf prijs gegeven. Het bleek echter reeds spoedig dat niet-Kletsers absoluut geen behoefte hadden aan Kletspraat, en toen er door een ongelukkig toeval eens wat weinig kopij was voor de Asterisk en precies op dát moment Kletspraat wat groter uitviel, bleek ons aller "Sterretje" zowat geheel en alleen gevuld met Bad Batman's zieleroerselen! Dat viel, begrijpelijkerwijs, niet overal in goede aarde.

Batman had inmiddels via wat ingewikkelde methodes kontakt gezocht in de area Klets, zonder dat de herkomst van deze berichten te achterhalen was. Ook meldde zich een nep-Batman in het Bos, die eveneens niet te achterhalen viel doordat hij iet of wat geknoeid had met de zogenaamde kludges in zijn berichten. En daar kwam heftig en onmiskenbaar kommentaar op van Kip Drie, zodat de echte BadBat wel gedwongen was om wéér - en nu met een wat regelmatiger bedoeling - direct met de Acobossers te communiceren en te pogen de nep-Batman aan de kaak te stellen. En zo kwam het een van het ander..... Ver is het echter niet meer gekomen, veroorzaakt door de hiervoor vermelde gebeurtenissen.

Alras het besluit tot "opheffing ende verwijdering" van Batman, hetgeen ik de Acobos-beesten dus ook mededeelde. En wat gebeurt er? De Roze Panter, steeds kwasi verontwaardigd in zijn berichten aan Batman, komt plotsklaps met het volgende

Zeer vereerd, Panterke, maar BadBat verdwijnt nu toch echt. Het is leuk geweest (alhoewel niet iedereen dit met mij eens zal zijn, ik weet het!) maar aan alles komt een eind. Toch bedankt voor je adhesie-betuigingen...

Bad Batman slaat zijn vlerken wijd uit en klimt omhoog tot in het blauwe zwerk. Onder hem strekt zich het Bos uit, waarin de verschillende Kletsbeesten zich onledig houden met elkaar op de hak en in het ootje te nemen.

De Roze Panter, Marsupilami, Pennie Penguin, Knabbel en Babbel, Blackbird, de Zeurkrokodil, het Vosje, Konijn, Kip Drie en de Bosskabouter.
Batman zal ze missen.
Nog één keer kijkt BadBat naar beneden.
Wat is het Bos toch een prachtig oord, wat is het er toch prettig toeven.
Nog één keer draait hij een rondje over de Grote Open Plek.
Dan slaat hij krachtig zijn vlerken uit en wiekt hoger en hoger, "in's Blaue hinein".

Bad Batman is verdwenen...

Bad Batman (Hyena, 77:8500/504.14)