Van de voorzitter

Beste allemaal,

Ik denk dat ik geen woord teveel zeg wanneer ik beweer dat de Acorn Expo 97 een enorm succes was. Ondanks het hele mooie weer (geen weer om binnen te zitten) was de opkomst even groot als die van vorig jaar (toen was het koud en regende het).

De bezoekers waren enthousiast, de deelnemers waren enthousiast en vooral de mensen van Acorn waren niet alleen enthousiast, maar ook verrast door de professionele aanpak van de organisatie. Een beter compliment kunnen we Herman Corijn, denk ik, haast niet geven.

Herman, namens iedereen bedankt!

Ook dit maal waren er leuke aanbiedingen te vinden op de Expo. Bij Yellowstone bijvoorbeeld kon je een 12 speed CD-speler kopen voor 219 gulden. Bij de firma Uffenkamp werd de basis versie van de RISC PC met StrongARM en 4MB geheugen verkocht voor 2699 gulden. De firma The Electronic Font Foundry verkocht een CD met PD fonts voor maar 5 gulden. Deze liep dan ook behoorlijk. De andere produkten die ze bij zich hadden liepen daarentegen absoluut niet.

De firma Icon technology, schrijvers van bijvoorbeeld TechWriter, hadden over belangstelling niet te klagen. RComp pakte goed uit met hun Internet software en dit was dan ook niet aan te slepen. Voor het eerst dit jaar ook elk uur een lezing. Over belangstelling hadden we niet te klagen en bij menige lezing waren er dan ook veel te weinig stoelen.

De digitale camera, die door Acorn beschikbaar is gesteld, is gewonnen door Rick Dresia (de penningmeester van de regio Zuid-Holland-Zuid). Rick heeft beloofd dat hij zijn ervaringen met de camera met ons via de *Asterisk zal delen. Na de trekking, verricht door Ray Pinchard, verklaarde Ray dat hij zeer onder de indruk was van de Expo en de Big Ben Club als Acorn vereniging en het enthousiasme en de interesse van de leden van de vereniging in het merk Acorn. Verder deed hij de toezegging dat Acorn de banden met de dealers en de vereniging wil aanhalen. Hopelijk betekent dit voor de vereniging dat Acorn bereid is financieel bij te dragen aan de vereniging of haar activiteiten. De toekomst zal het leren.

Na afloop van de Expo heb ik nog heel eventjes kort met Ray gesproken en heb hem onder andere gevraagd of hij alvast een tipje van de Acorn World Show wilde oplichten. Het enige dat hij kwijt wilde was dat op de Acorn World Show de lang verwachte RISC PC mkII zal verschijnen. De machine krijgt op het moederbord ruimte voor 3 StrongARM's, welke klokfrequentie wilde hij nog niet zeggen, maar op het Internet doen geruchten de ronde dat er een 500 MHz versie in de maak is. Ook wilde hij niet vertellen onder welk operating system deze machine zal draaien, wel dat de machine EDO RAM krijgt. Voor de mensen die op het Internet surfen is dat allemaal oud nieuws, voor de anderen wellicht niet.

Hoe dan ook we gaan wederom spannende tijden tegemoet!

Pieter Piers