Van de redactie

Hartelijk dank, iedereen die heeft gereageerd op mijn noodkreet om kopij. In feite heb ik zoveel binnen gekregen, dat er nu weer iets over is. Dat is simpelweg een gevolg van de policy om actuele stukjes in elk geval op te nemen, en het gemak van één-pagina-stukjes-die-wel ergens-in-passen.

Deze Asterisk is onder nogal vermoeiende omstandigheden tot stand gekomen. Dat ik weer werk heb, was in de vorige aflevering te lezen, maar er speelt nog wat anders.

In de loop van de afgelopen 8 jaar heb ik gemiddeld één keer per jaar een grote Finse houtkachel gebouwd. Als hobby en omdat ik zelf ook op die manier hout stook.

Half augustus belt er iemand uit de Franse Alpen, of ik een van die stenen kolossen voor hem kan maken. Bestemd voor een grote ruimte, moest het ding zo groot en zwaar worden dat het nu een 4-tonner is geworden. Nog nooit zo'n grote tot stand gebracht, het gaat allemaal maar net.

Het is vandaag de 26e september, vandaag ben ik vrij. Anderhalve week ben ik bezig geweest met het gieten van de vuurvaste delen. Om 7 uur beginnen, lossen, wegen, mengen, gieten. Dan gewoon naar m'n werk, en aan het eind van de dag dezelfde cyclus opnieuw. De 900 kg binnendelen zijn nu klaar en het lassen van het deurstel kan beginnen.

Deze *Asterisk is dus ongeveer 'nachts gemaakt, en ik hoop dat de drukker het blad de volgende week donderdag klaar heeft.

Op (ongeveer) 11 oktober vertrek ik met het hele kachelspul voor twee weken naar Frankrijk om te gaan metselen. Als ik terug ben, is een paar dagen later de Acorn World Show. Daarna gaat de redacteur, Uw nederige dienaar, weer verder met de volgende aflevering van Uw lijfblad.

Waarom ik dit allemaal doe? Gewoon, voor het avontuur, en het houdt een mens af van de straat. Positieve reacties van de lezers zijn niettemin zéér welkom.

Groeten, Peter