Software bespreking: MrClippy- Clip Art Manager
besproken door Herman Corijn

Wat is dit nu weer! Inderdaad: dit stukje software van iSV Products komt erg bont over, maar is toch wel degelijk een serieus programma. Het beheert diverse soorten plaatjes die dan in een klein formaat bekeken kunnen worden.

Het op één 800K passende floppy is een product wat gelukkig een beetje in te stellen is want de z.g.n. Fun and Funky windows zien er echt niet uit. Even uitzetten dus. Maar voor we dat doen gaan we het programma eerst even installeren, dit gebeurt met !Installer.

Er wordt steeds meer zoiets gebruikt. Voordeel: het gaat allemaal heel simpel.

Goed, als alles uitgerateld is staat er keurig op je harde schijf een mapje bij met de naam MrClippy. Iets groter dan een Megabyte en gevuld met twee applicaties.

Waarvoor twee? Een handleiding op papier zit er niet bij, dus een digitale versie maakt deel uit van de software.

En dit is zeer goed gedaan, de z.g.n. Info Viewer kan per pagina zoeken of op trefwoord en kan tot slot ook naar behoefte de pagina printen, of natuurlijk alles. Dit is dus de eerste applicatie.

De tweede is

en die meldt zich wel zeer muzikaal. (is ook uit te zetten). Het werkt allemaal even simpel, gewoon slepen en het programma slurpt hem op. Wat ook te horen is!

Het thumbnail plaatje kost ongeveer 30KBytes als je het origineel laat staan op de plaats van herkomst. (instelbaar) Alles is onder te verdelen in groepen.

Heeft men bij het zoeken het plaatje gevonden, dan volstaat dubbelklikken om het in een Applicatie in te laden. Het is ook mogelijk een directory in zijn geheel in te laden. Een zogenaamde thumbnail (duimnagel) sheet kan worden geprint. Dus alle plaatjes in het klein op een A4, afhankelijk van het aantal, verdeeld over meerdere vellen papier. Men kan die natuurlijk eerst bekijken. Het bladeren door de clips gaat razend snel, maar de preview van het A4'tje kost iets meer moeite. Al met al een simpel te gebruiken programma waarmee je netjes al je plaatjes kan ordenen.

Hieronder twee plaatjes zoals ze op een A4 worden afgedrukt. Compleet met naam, grootte, formaat en de datum.

Programma: MrClippy versie 1.21
Doel: Beheren van Clip-Art
Uitgever: iSV Products
86 Turnberry, Home Farm,
Bracknell, Berks,
RG12 8ZH
Engeland
Tel.: +44 1344 55769
Prijs: ? (informeer bij uw dealer)
Beoordeling: Goed