Redactioneel

Zomaar wat uit het blote hoofd tikken is toch wel lastig, vind ik. Mijn oprechte bewondering gaat dan ook uit naar die lieden, die het presteren om op commando een verhaal in elkaar te draaien dat ook nog ergens op slaat.

Over de Asterisk valt deze keer wèl wat te melden. Dat het deze keer vervloekt moeilijk was om het ding vol te krijgen. Zelfs zó moeilijk, dat ik aanvankelijk de datum van afleveren aan de drukker uit arrenmoede een week voor me uit geschoven heb. In de tussentijd mensen porrend om wat te produceren.

Op 6 maart ging het nog niet erg lukken, en was ik al bezig om het blad met 8 pagina's in te korten. Op 7 maart 's avonds laat krijg ik toch nog wat meer binnen, zodat die 8 bladzijden weer terug moeten, ergens in de layout. Altijd per twee bladzijden tegelijk, want Ovation Pro gaat onvoorspelbare dingen doen als je ergens in een mirror-layout van linker en rechter bladzijden er eentje tussen probeert te frommelen.

Het aardigste wat ik op dit gebied heb gezien is dat alle koppen naar een ander artikel doorgeschoven worden. Ben je weer lekker lang bezig alles op de goede plaats te krijgen. En die computerlui zijn zó kritisch. Afijn, het is nu zondagavond 8 maart, vanmorgen na het ontbijt begonnen en dit is ongeveer het laatste wat er nog moet gebeuren, voordat de prints gemaakt kunnen worden en allemaal netjes gemonteerd voor de drukker.

Deze kolom volschrijven dus, want het ontbreekt me aan vulling, en een willekeurig plaatje er tussen smijten is mijn eer toch te na.

Groeten,
Peter.