Van de (verse) voorzitter

Mooi weer is niet bevorderlijk voor het bezoekersaantal van een evenement als de Acorn Expo. De geweldige stortbuien van die dag, met hagelstenen zo groot als kippen-eieren, zijn wel weer het andere uiterste.

Gelukkig heeft het heel veel mensen er niet van weerhouden, een kijkje te komen nemen in Nieuwegein. Huishoudelijke activiteiten (bemensen van de entree) en gesprekken met diverse contacten hebben me belet, zelf een goede indruk op te doen van de dag. Zo heb ik ook de presentatie van de Phoebe 2100 niet meegekregen. Helaas was ik daarin absoluut niet de enige, is mij achteraf duidelijk georden. Acorn heeft nog wel wat te doen (en voor nu slik ik dat voor een Acorn freak toch smadelijk moment maar gauw weg...).

Voorzover ik het wel heb kunnen zien, is de dag in een gezellige en ontspannen sfeer verlopen. Juist als alles op rolletjes loopt, zie je er zo makkelijk aan voorbij, hoeveel werk in de voorbereiding en begeleiding van zo'n dag gaat zitten. Er is dan ook alle reden om Herman Corijn, die opnieuw tekende voor de organisatie, voor deze prestatie te complimenteren.

Eén moment met name heeft die dag bij mij indruk gemaakt. Een bezoeker moest het even kwijt: hij had een Acorn presentatie meegemaakt, daarop in de Volkskrant een artikel over de Acorn computer gelezen. Meteen daarop zo'n computer gekocht. Hij vertelt dat hij 70 is, nooit eerder met computers te maken heeft gehad en moet worden aangemerkt als een totale "digibeet". Toch heeft hij sindsdien maar één keer de Acorn dealer moeten bellen omdat hij er niet zelf uit kwam.

De man was zo geweldig enthousiast; zijn vrouw stond er geduldig bij, kennelijk tevreden dat haar vent zo groots was met zijn spullen. Alleen een echte Acorn gebruiker - denk ik dan - voelt dat enthousiasme over zoveel kracht en gemak van dit platform voor de gebruiker feilloos aan.

Groeten, Jos Ulijn.