M is C een column van MC

Als ik dit stukje voor jullie schrijf, ben ik een maand geleden verhuisd. En dus zit ik al een maand tussen de verhuisdozen. Normaliter wil de verhuizer zijn dozen na een maand zien ingeleverd maar hij ziet ons probleem.

"Probleem?" zegt u, "je pakt gewoon alles weer uit en zet het netjes op de plaats. " Ja ja, dat klopt gewoonlijk maar bij ons ging dat niet zo en ik zal u vertellen waarom niet. Op z'n plaats zetten betekent meestentijds in een kast zetten of op een tafel ofzo. En die kast of die tafel was er niet. Dus kon ook niet worden uitgepakt!

Waarom was dat ding er niet, te laat besteld, zeker?
Neen, helemaal niet maar als je netjes de catalogi hebt bestudeerd en alles op schaal hebt ingetekend en dus besluit om DIE kast te kopen. blijkt ineens dat ding niet meer leverbaar te zijn. En dus moet alles weer opnieuw worden bekeken.

Goed, je hebt alles gezien en je hebt nagegaan of het spul leverbaar is.
't Is allemaal niet in voorraad want tegenwoordig hebben de meeste leveranciers 2 tot 3 show-modellen en de order moet worden besteld. Je weet hoe lang de levertijd in werkelijkheid is: 3 maanden is geen uitzondering. En dus komen je kasten en bureau en tafels in een vol met dozen zijnd huis. Dat stuk meubel moet dáár staan maar ja, dan moet eerst die stapel dozen worden verzet. Maar waarheen, is de prangende vraag.

Kijk, dat probleem doet zich niet voor als je van klein naar groter gaat. Maar des te meer als je, zoals wij, in de 'reverse' gaat. Daarvandaan dat mijn ega en ik al een maand tussen de dozen leven, zonder TV (niet erg), geen radio (wel erg). En twee weken zonder computer en dus zonder administratie.

En vanwege het geheel overschakelen naar ISDN zònder analoog tussentoestel ook zonder Aconet. Onze redacteur ontvangt dit epistel dan ook op een floppy!! (apart gekocht, in welke verhuisdoos zit nou die voorraad? ).

Dankzij hulp van de heren Tanis en Grinwis kan ik wel ISDN-Internetten. Verhuizen van groot naar klein? Met computer waarin ALLE administratie? Tegelijkertijd overschakelen naar het nieuwe telefoonsysteem zonder terugval naar het oude?

NIET doen bid ik u, niet doen!

groetend, Max van Loon