Aconet nieuws
voor U bij elkaar gezocht door Henri Derksen

Helaas moet ik meedelen dat Aconet geslonken is, met name door de "ver-Internettisering". Maar Internet is lang niet voor iedereen bereikbaar en betaalbaar. Alle nu nog bestaande Aconet BBSen zullen zich blijven inspannen om de inloggers en vooral ook de points te blijven bedienen van berichten en op te halen files. Internet kost toch al gauw 30,00 per maand aan abonnenment plus nog eens een zeer flinke hoeveelheid telefoontikken. Aconet is gratis, Big Ben Club leden hebben zelfs meer faciliteiten (clubsoftware downloaden b.v.) en kost (vooral als point) meestal maar slechts enkele telefoontikken per week.

Voor informatie over hoe men point wordt, kan men elke sysop raadplegen door hem/haar een berichtje te sturen. Log daarvoor in met een terminal programma, zoals !HearSay, !ArcTerm7, !Connector, Telix, Procomm, Commstar, Termix3 etc. Het voor Acorn 32 bits machines benodige point-programma !WimpLink komt begin volgend jaar via de Big Ben Club voor alleen leden beschikbaar. Hou de eerstvolgende *Asterisk van februari 1999 in de gaten. Een nieuwe handleiding zal helaas iets langer op zich laten wachten. Ik moet daar namelijk zeer zorgvuldig aan werken (leesbaar voor zowel beginners als gevorderen), en dat kan pas als ik een andere belangrijke (BigBenClub-)taak komend voorjaar heb afgerond.

En uiteraard kun je met het !WimpLink pointprogramma ook deelnemen aan Fidonet en andere alternatieve netwerken. Zoals de Fidonet berichtengebieden uit Engeland, en/of de uit Internet gecopieerde comp.sys.acorn newsgroups. Maar dat laatste alleen voor lezen, niet om via Aconet in te schrijven. Als je dat laatste wel zou willen, dan ontkom je niet aan een Internet abonnement. Men kan natuurlijk ook op beide netwerken aangesloten zijn. Internet voor de Engelstalige informatie en Aconet voor de Nederlandstalige informatie. En eerlijk is eerlijk, Aconet is ideaal als vraagbaak medium, ook voor onze achtbitters.

Je hebt meestal binnen een paar dagen wel antwoord van iemand op je probleem. Dat gaat veel handiger en sneller dan via een schriftelijk medium. Downloaden (files requesten) gaat met een point of ander mailer-programma ook veel efficienter dan inloggen en steeds iets opzoeken etc. Dat filesrequesten kan ook bij andere BBSen dan daar waar men (een vast) point is.

De Big Ben Club financieert niet voor niets 3 Aconet BBSen, Acorn BBS geheel en Randstad en UniCorn gedeeltelijk, dus maak daar gebruik van voor al uw vragen etc. Verder wil ik nog even een ieders aandacht vragen voor het nieuwe Vuurvogel BBS van Jos Hansson - Veldhuizen welke specialiseerd is in toepassingen op- en aanpassingen van Acorn computers in zowel hard- als software (aangepaste muis b.v.).

Zij staat ook vaak op beurzen met "MB/Projecten" op b.v. de HCC-dagen en bij de HCC Bitje special gebruikers groep. Tot ziens op een regiobijeenkomst, Aconet berichten gebied, of waar dan ook.

Met vriendelijke groeten,
Henri Derksen, secretaris Aconet bestuur.