Afscheid Gerard Wijnen

Vooral de leden van regio Oost weten misschien wel dat Gerard Wijnen met een van zijn achtbits Acorn computers altijd samen met Johan Kruize op onze regio Oost bijeenkomsten aanwezig was en nogal eens wat te vragen of te vertellen had.

Op onze bijeenkomst van zaterdag 9 januari 1999 kwamen Gerard en Johan niet opdagen. Toen maar eens gebeld naar Gerard en van zijn vrouw vernamen we dat hij was overleden op 27-12-1998.

Hier zijn we behoorlijk van geschrokken, temeer daar we het zo laat vernamen. De familie Wijnen had de rouwkaart namelijk naar Johan gestuurd die in het buitenland op vacantie was, en ook pas op zaterdag de 9e thuis kwam. Dat was voor Johan natuuurlijk ook niet zo'n prettige thuiskomst. Iemand die al vanaf 1987 en daarmee dus 11 jaar lid en altijd aanwezig is, die ken je toch wel en missen we natuurlijk heel erg.

Gerard was altijd vrolijk en stond voor je klaar als je ergens om vroeg. Hij is ook een aantal jaren penningmeester van regio Oost geweest. Gerard is 75 jaar geworden. Ooit zei hij eens:

"Het kan op elk moment met je gebeurd zijn".

Maar het doet toch wel pijn als het daadwerkelijk in ene zover komt. Juist nu we weer bezig waren om het achtbits gebeuren wat meer naar buiten te dragen, komt het in ieder geval op mij als een flink gemis over. Ik heb daarom verzocht om even met de familie te mogen praten na afloop van de regio bijeenkomst en dat werd zeer gewaardeerd.

Uiteraard heb ik op maandag de 11e namens alle regio Oost-leden en bestuur een condoleancekaart gestuurd. Hopelijk kunnen we na de verwerking van dit verlies onze draai weer vinden.

Met vriendelijke groet van de secretaris Big Ben Club regio Oost (3).