MP3 - nog een keer
een aha!-beleving van Henk Huinen

Met belangstelling las ik het artikel MP3 naar Armovie in de vorige Asterisk. Waarvoor mijn dank aan Dick Tanis.

Ik was vooral geïnteresseerd in het omzetten naar raw-data, omdat deze data dezelfde is als op een audio CD. Op die manier kun je MP3 files downloaden en op je eigen CD's zetten en vervolgens op alle afspeelapparatuur beluisteren.. Want er zit vaak materiaal bij dat nergens op CD te koop is en ik toch graag wil toevoegen aan mijn CD-collectie.

Maar naarmate ik het artikel verder las zonk de moed me in de schoenen. Het zal allemaal wel niet zo ingewikkeld zijn, maar ik ben al bang om F12 in te drukken. Maar eigenlijk vind ik het vooral zonde om op zo'n geweldige RiscOS machine op deze manier te werk te gaan. Toch bracht het artikel me op een idee.

Terwijl ik het las herinnerde ik me dat ik enige tijd terug aan de zoon van Aad Bezemer (voorzitter West-Brabant), Maarten Bezemer gevraagd had om een wimp-omgeving te schrijven voor een grafisch conversie programaatje.

Tot mijn verwondering kwam hij enige tijd later hiermee aanzetten. In mijn ogen leek dit MP3 gebeuren er wel iets op. Ik hem een email gestuurd. Wie schetst mijn verbazing? Na twee dagen ontving ik een programma genaamd !MP32AR dat MP3 zonder enige moeite omzet naar raw-data of Armovie.

Hoe werkt het? Dubbelklik op het ikoon. Klik éénmaal op het icoon op de iconenbalk onderaan het scherm. Er verschijnt een keuzemenu. Stel dit in. Sleep het MP3 bestand er naar toe.....de rest gebeurt vanzelf! En het werkt! Alle eer komt Maarten Bezemer toe. Maar zonder het artikel van Dick Tanis was !MP32AR niet geboren.

Dus alletwee bedankt!