Aconet, een update
aangeleverd door Henri Derksen

Naar aanleiding van mutaties, hier weer een recente Aconet

:

Acorn BBS in Velserbroek is deze zomer wegens een defect modem offline gegaan. Het hoofdbestuur van de Big Ben Club heeft in overleg met de vergadering van de raad van afgevaardigden besloten om (mede uit kostenoogpunt en de bezettingsgraad) dit BBS niet langer te continueren.

Er zal nog een besluit volgen of en waar de overige Acorn hardware in de club ingezet kan worden. Gegadigden kunnen zich melden bij de secretaris. Het hoofdbestuur hoopt in de volgende *Asterisk bekend te kunnen maken welke regio of werkgroep hier mee geholpen kan worden. De (financiële) support voor BBS De Randstad van regio Den Haag en voor UniCorn BBS van regio Oost blijft gehandhaafd.

Van vrijwel alle Aconet BBSen in Nederland kunt u als lid de Big Ben Club software downloaden en/of file requesten. Ook is het nog steeds mogelijk om met het pointpakket !WimpLink (Voor HFL. 5,-- verkrijgbaar voor leden) voordelig post uit te wisselen met een (willekeurig) Aconet en/of Fidonet BBS-node. Hierop staan behalve de Aconet echomail area's ook de doorgestuurde Internet newsgroups Comp.Sys.Acorn.* (read only en +/- 100 berichten/dag) alsmede de Engelstalige UK Fidonet echomail area's. Daarnaast kunt u priveberichten sturen aan iedereen (inclusief vele regio-, werkgroep- en hoofdbestuurs-) leden.

Vraag om informatie bij de sysop van een BBS voor een point-aansluiting. Met zo'n pointpakket kunt u ook (van elk BBS) efficiënter bestanden downloaden of te wel files requesten genoemd. Je hoeft dan niet meer overal in te loggen. Haal wel altijd eerst even een zogenaamde AllFiles-bestand op (soms heet ie iets anders). Dan kun je offline en dus op je gemak uitzoeken wat je wilt hebben. Daarna download of file request je wat je uitgezocht had.

Regelmatig worden er op de BBSen nieuwe bestanden geplaatst en ook in een berichtengebied aangekondigd. Bij elke aankondiging (ook van clubsoftware in de *Asterisk) wordt dan ook de AllFiles-file bijgewerkt. De software service streeft er samen met Aconet naar om de Big Ben Club software op de meeste Aconet BBSen te hebben staan, op het moment dat deze in de *Asterisk is aangekondigd.

En tegenwoordig lukt dat zo goed dat de software er vaak al staat nog voor de * in uw brievenbus glijdt. Uiteraard blijft het ook mogelijk om clubsoftware op de regio-bijeenkomsten te copiëren. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de totstandkoming van een nieuwe !WimpLink 1.05 handleiding. Wij hopen deze in het komende najaar (dus nog deze eeuw ;-) getest door zowel een beginner als een gevorderde voor een redelijke prijs aan te kunnen bieden. Hou dus de *Asterisk in de gaten.

Veel plezier en tot ziens op Aconet, Fidonet, een regio- of werkgroep-bijeenkomst, of anderszins. En uiteraard kunt u ons altijd bereiken, per PTT-post, telefax, Aconet, telefoon of life.

Met een vriendelijke groet van Henri Derksen.