Manual !WimpLink 1.05 in aantocht
door Henri Derksen

Handleiding in aantocht
Momenteel ben ik hard bezig om de beloofde handleiding voor het pointprogramma !WimpLink 1.05 productieklaar te maken. O.a. ziekte en hardware problemen hebben dit proces wat vertraagd. Ik doe m'n uiterste best om deze handleiding gecontroleerd en wel klaar te hebben om die op de Millennium Oliebollen Partij op donderdagavond 30 december 1999 bij regio Den Haag het levenslicht te laten zien.
(redactie: de MOP gaat niet door omdat de Ottoburg tussen Kerst en Nieuw is gesloten!)

De exacte prijzen zijn nog niet bekend omdat dit afhangt van het aantal pagina's en de kosten van de inbind-ringband e.d. Er zullen 4 prijzen worden gehanteerd. D.w.z. een voor geregistreerde gebruikers en leden, een voor niet leden, en iets hogere tarieven voor beide categorieën wanneer men in het buitenland woont, i.v.m. hogere portokosten.

Weren illegaal gebruik
Wanneer men !WimpLink nooit eerder had gekocht en een versie van iemand anders gebruikt, geldt de manualprijs voor niet leden. Of men koopt de legale versie tegen ledenprijs en kan dan ook de manual tegen ledenprijs verkrijgen. Toen Remco niet meer leverde was er terecht reden om als men op een StrongArm over ging de WimpLink 1.05 versie van iemand anders te gebruiken.

Dit was natuurlijk een tijdelijke situatie. Nu het programma sinds voorjaar 1999 via de Big Ben Club legaal verkrijgbaar is, geldt die (illegale) uitvlucht niet meer. De zeer lage leden-prijs van HFL 5,00 voor alleen de software kan toch geen drempel meer zijn om een legale versie te bestellen.

Finetuning tips
Tip: Let er bij de overstap naar RiscOS 4.xx op dat er slechts een exemplaar van !SerialDev (blockdrivers) in de !Boot. Resources directory staat. Dus ook die diep in !ANT InetSuite2 verstopt zit even verwijderen. De resources worden altijd gezien, dus ANT zal gewoon normaal blijven werken. Merk op dat slechts een communicatiepakket (!WimpLink, !HearSay2, !Connector, !ArcTerm7, !ArcFax, !ANT e.d.) tegelijk op de balk actief mag zijn, anders bijten ze elkaar.

En helaas werkt !WimpLink alleen goed met de interne seriële poort en niet met die op extra podule kaarten. Dat ligt niet aan de blockdrivers, maar aan !WimpLink helaas. En zorg ervoor dat !SparkFS geladen is (op de iconbar staat) en voldoende (minimum) geheugen toegewezen heeft gekregen (1MB), anders geeft !WimpLink geheugen tekort meldingen na een pollsessie tijdens het uitpakken. Iemand meldde mij die geheugen problemen in een bericht, maar kon mijn antwoord natuurlijk niet lezen juist vanwege die foutmelding. Vandaar dat ik het hier nog maar even aanstip.

Veel succes en bedankt voor het geduld.

Met vriendelijke groet van Henri Derksen.

Big Ben Club Distributie
!WimpLink 1.05