Persbericht
vertaald en van een inleiding voorzien door Jos Ulijn

Een bericht van Mark Smith, teamleiding organisatie RISC OS '99 Show, op 30 en 31 oktober '99 Epsom Downs, UK.

Mark was blij, op de show bevriende en bekende contacten uit Nederland weer te kunnen ontmoeten. Hij informeert ons daarover in het hierna volgende persbericht, waarin tot uiting komt hoe succesvol de Show is geweest. Hij hoopt dat de plannen voor de Expo '00 doorgaan; hij wil met alle plezier eraan meehelpen om bedrijven ertoe over te halen de oversteek naar Nederland te maken; zelf hebben ze die altijd meer dan de moeite waard gevonden.


De RISC OS '99 Show - het succes van onze show luidt een nieuw tijdperk in voor het RISC OS Computer platform.


In het laatste weekend van oktober vond de RISC OS '99 Show plaats, voor het eerst georganiseerd door de ARM Club, en in het gebouw van de Epsom Downs racecourse in Surrey. Al snel werd zaterdagochtend duidelijk dat de show alle verwachtingen zou overtreffen: er stond een lange rij te wachten om naar binnen te kunnen. De hele dag door werden standruimtes druk bezocht, en er hing een sfeer van optimisme en opwinding. Vele standhouders gaven aan dat het voor hen de beste show in jaren was; voor sommige zelfs de beste ooit - heel wat bedrijven moesten 's avonds rap terug naar de zaak om de voorraden aan te vullen.

Wat reacties van standhouders en bezoekers van de show:

"Het was voor ons de meest succesvolle show. We hebben 40% meer verkocht dan wat totnogtoe voor ons de beste show is geweest. Dat is wel het beste bewijs ervoor dat het RISC OS platform goed in zijn vel steekt."
Mike Glover, Icon Technology

"Zaterdag leverde ons de hoogste omzet ooit sinds de Acorn World Show van 1997. We hebben heel wat computers verkocht, en onze klanten toonden zich er gelukkig mee dat de Risc PC weer terug in productie is."
Jack Lillingston, Castle Technology Ltd.

"De RISC OS '99 Show was werkelijk fantastisch, en toont aan dat zowel onder de ontwikkelaars, als onder verkopers en klanten het vertrouwen in het platform is hersteld."
Aaron Timbrell, iSV Products

"Volgens mij is er weer leven in de brouwerij! De teneur die ik op deze show bemerk is: een goede computer kan domweg niet onopgemerkt blijven."
Laurie van Someren, Aleph One

"Ik heb in lange tijd niet zo'n succesvolle gebeurtenis meegemaakt, en ik merk eindelijk ook weer optimisme alom."
Richard Jozefowski, Millipede Electronic Graphics

"We waren zaterdag - voor 2 uur 's middags - al door al onze Internet producten heen!"
Diana Rawnsley, R-Comp

"Een zeer succesvolle show, met contacten uit Nieuw Zeeland, Italië, Holland, België en natuurlijk Engeland zelf, die voor ons het dealerschap hebben of dat willen gaan doen. De vooruitzichten zijn heel goed, er zijn heel wat bestellingen geplaatst. We zijn absoluut tevreden - en ook hardstikke moe."
Roy Heslop, RiscStation and CTA

"De show kon voor mij niet beter verlopen. APDL heeft meer inkomsten gehad dan op de Acorn World '97, terwijl toch de prijzen van veel producten inmiddels lager liggen. Belangrijker dan een goede omzet is voor ons de sfeer van een hersteld vertrouwen in de markt, en mensen die hun geld willen besteden aan uitbreiding van hun Acorn configuratie."
Dave Holden, APDL

"Het deed me sterk terugdenken aan de voorbije Acorn World shows, en ik vond de sfeer dar ook veel op lijken."
John Stonier

"Heel veel mensen hebben bijgedragen aan wat ik van de show vond: het was voor mij is een echte oppepper, te praten met mensen die even de tijd willen nemen om naar je te luisteren en je te helpen.... Juist in een tijd waarin dingen vaak negatief worden uitgelegd, of men al te graag wijst naar wat er allemaal NIET deugt, is zo'n dag er een die ik koester."
Michael Fancourt

Wat alle bedrijven, die voor het RISC OS platform actief zijn, in de afgelopen moeilijke jaren aan werk hebben verzet, dat begint nu gelukkig duidelijk vrucht af te werpen; als we zo doorgaan, ziet de toekomst er een stuk zonniger uit.

De hiervoor weergegeven commentaren vormen ook de beloning voor de inzet van een klein groepje vrijwilligers, die de RISC OS '99 Show voor elkaar hebben gekregen: Mark Smith, Rob Brown, Dave Ruck, Ralph Sillett, Tom Hughes, Toby Smith, Simon Burrows en Chris Price. Zij danken graag eenieder die het hele weekend door hebben geholpen bij het verzorgen van de show.

De ARM Club organiseert overigens nog een show, op zaterdag 20 november, in het National Motorcycle Museum van Birmingham (gratis pendelbus vanaf Birmingham International Station). Zou je deze show gemist hebben, of wil je de presentatie van dezelfde of nog andere exposanten nog eens meemaken, zorg dan dat deze datum in je agenda staat!

Ook wij hopen op een verder succesvol jaar 2000; nu al wordt hard gewerkt aan de volgende Wakefield Lente Show in mei, en de Acorn Shows in het Zuid-Oosten en Zuid-Westen, georganiseerd door John Stonier.

De ARM Club is de internationale gebruikersgroep voor alle gebruikers van RISC OS computers. De club bestaat inmiddels 10 jaar en wordt gerund door uitsluitend vrijwilligers. We brengen elk kwartaal een blad uit, geschreven door en voor leden. We bieden een gratis technische help desk, eveneens voor en door leden. We hebben met veel belangrijke RISC OS bedrijven kortingen voor leden kunnen regelen.

We organiseren en verzorgen shows en open dagen. En we verkopen een aantal software producten; de kosten van lidmaatschap kunnen daardoor beperkt blijven. Het lidmaatschap kost voor een jaar 12 pond binnen de UK (en 3 pond extra voor nieuwe leden). Binnen Europa kost het lidmaatshap 16 pond.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar onze website:
http://www.armclub.org.uk/
Mark Smith, The ARM Club