Een dagje uit met de Ami van Henk
Willem-Jaap Renaud

Op Aconet lees je nog eens wat en blijf je bij.
Zo kwam het verzoek voor dit stukje bij me aan. Ik ben lid van regio 18, maar ik woon in Le Mans in Frankrijk. Met een RPC, een vrouw, een dochter en een hond. En geen internet.
Op Aconet dus las ik (via mijn WimpLink verbinding met BBS de Randstad) over een evenement waar verschillende demonstraties zouden worden gegeven. In een tweede bericht werd de locatie en de ligging ervan beschreven. En goed, zodat je wilde komen en je wist waar je moest zijn.

Bij de Ketting moest je zijn voor de tweede Acorn Userdag van de regio Eindhoven.

Het weer was prachtig.
Het verkeer was matig.
En de vriend van de vriend reed ons er comfortabel heen. (De Ami6 van Henk Freie)
Aldus arriveerden wij als eerste buitenregionisten.

Cor van der Heijden had ons zien binnenkomen en heette ons welkom. We maakten een rondje langs de verschillende opstellingen waarbij hij de leden voorstelde.
De digitale Mavicacamera, gekoppeld aan een RiscPC van Ernst Dinkla toonde d.m.v. een fotopresentatie een beeldverslag van de dag (op dat moment nog maar kort, want de dag was een kwartier geleden begonnen).
De ikonenmanipulaties van Ab Steeman, zijn communicatieoplossingen en tips; een achtbitter aan de RPC, ik meen een Master; een GPS-plaatsbepaling aan een Psion, heel handig voor onderweg.
Er was een internet verbinding, natuurlijk ook op een RiscPC; muziek als MIDI per orgel op de RiscPC; een tweedehandsbeurs; een verkooppunt van nieuwe RISC-gerelateerde producten en een compleet Apple-Macintosh systeem voor de liefhebber om mee te nemen.
Presentatie van een bedrijf dat alleen voor RiscOs machines werkt; een drukker (die minder) met Acorn gaat werken wegens de mindere verkrijgbaarheid van drivers. De drivers die er zijn kosten veel en doen minder dan de gratis' uit de MiSselijke-DOS wereld. Dit is ook al aangestipt in *A17.9 MisC. Er waren Limburgers, Duitsers, Brabo's Amsterdammers en verder wij Hollanders (francofielen).

Mijn RPC vond een mooi plaatsje tegenover Erst Dinkla, die compleet verdween achter zijn 21 duimsmonitor en de RPC van Ab Steeman, ook al met zo'n joekelgrote monitor. Beide heren hebben een aantal vragen kunnen beantwoorden en de ter plekke gebrande ceedee bleek thuisgekomen prima te werken.

En zoals op Acorndagen gebruikelijk, veel contacten en gezelligheid.
Ik vond het een welbestede dag en de Ketting een goede locatie.

WeeJee aconet 77:8500/203.10