Handleiding !WimpLink 1.05
door Henri Derksen

Soms zit het mee, maar nu zat het wel heel erg tegen. Ik had gehoopt en ook al aangekondigd dat de !WimpLink manual eind 1999 klaar zou zijn. Maar er kwam een flinke kink in de kabel door het beruchte Y2k-probleem.

Behalve het op orde brengen van de UniCorn BBS software, kwam ook overduidelijk naar voren dat alle versies van !WimpLink niet geschikt zijn om te werken wanneer een datum na 1999 wordt gebruikt. Zowel ikzelf als de andere sysop's zijn druk in de weer geweest om dit knelpunt op te lossen. Alle points van UniCorn BBS hebben hierover een papieren mailing ontvangen met daarin een goed werkbare tijdelijke oplossing (uitgaande mail inpakken).

Ook is er een brief naar Remco de Vreugd gegaan met het verzoek om een nieuwe versie te compileren die wel met 2000 en verder goed kan werken. Hier is nog geen antwoord op gekomen. Ondertussen heeft Frank de Bruijn als sysop van BBS De Randstad een patch in elkaar gezet die er voor zorgt dat uw !WimpLink 1.05 weer wel goed met jaartallen na 1999 overweg kan, zonder de BBS-software van sysop's op hol te laten slaan. Of nieuwe berichten als zeer oud (1970) in uw message-base te tonen.

Als u actief op Aconet deelneemt hebt u van deze mogelijkheid al kennis kunnen nemen en is die zo mogelijk ook al aangereikt (toegezonden). Voor wie deze !WimpLink patch nog niet heeft; deze is op de meeste Aconet BBS'en te downloaden c.q. te file requesten (zie How2Freq) onder de naam: WLPatch2.zip of WLPatch2.arc. Deze patch werkt alleen met !WimpLink versie 1.05.
Uiteraard kunt u als u nog met een oude (geregistreerde) !WimpLink 1.04 o.i.d. werkt, deze upgraden voor fl 5,- bij de Big Ben Club. U krijgt dan een y2k-compatible !WimpLink 1.05 + wat help bestandjes op diskette toegestuurd. Ook leden die nog niet eerder met !WimpLink werkten, kunnen voor dat bedrag bij de club een nieuw exemplaar bestellen. Alleen voor nieuwe gebruikers die ook geen lid van de club zijn kost !WimpLink fl 60,-

Naast dit y2k-gebeuren wat erg veel tijd heeft gekost, UniCorn was zelfs 4 dagen down, zat er ook nog een andere taak aan te komen. Namelijk de verhuizing binnen Fidonet naar andere adressen, ook wel "Also Known As" (AKA's) genoemd. Die overgang van Totaalnet (2:2801/*.*) naar het z.g.n. Vangnet (2:280/*.*) vergt ook erg veel tijd vanwege het zeer grote aantal mutaties in allerlei bestanden die dat met zich mee brengt. Ook dat is nu voor 80% gereed.
Een ander positief punt is dat ik nu ook de Internet aansluiting met HCCnet via !ANT Internet suite 2 aan de praat heb (na 51 weken ;-). Nu de Nedernet.nl Big Ben Club-aansluiting nog, maar dat ligt aan de provider.

Zelfs ik als gevorderde gebruiker kom met dagelijks intensief werken met !WimpLink 1.05, nu nog af en toe zaken tegen die ik niet goed kende of nooit uitgeprobeerd had, en die moeten straks natuurlijk wel ook in de manual opgenomen worden!

Door het y2k-testen heb ik mijn messagebase verknald met een "forget" actie, terwijl dat niet de bedoeling was ;-(. Maar al doende leert men, en dat kan de kwaliteit van de handleiding straks alleen maar ten goede komen. Dus moest ik daar weer een oplossing voor in elkaar puzzelen. Ook het beantwoorden van berichten is er door vertraagd en heeft (flink) achterstand opgelopen. Maar we laten de moed niet zakken hoor.

Dit alles heeft er voor gezorgd dat ik de beloofde handleiding nog niet af heb. Ik ga er gewoon stug mee door en laat het wel weten wanneer het zover is. En laat me niet meer verleiden om een datum te noemen. Maar het komt eraan, beloofd is beloofd. Die andere artikelen zoals multibooten vanaf een Jaz-disk en muizen met een staartje houdt u nog van me te goed. Die !WimpLink manual gaat nu voor. Dan ga ik nu weer gauw verder, des te eerder is het klaar.

Met een vriendelijke groet van Henri.