Terug in de tijd voor 8 bit
door Janny Looyenga

Zoals de Master gebruiker inmiddels heeft kunnen merken, is de datum van de Acorn Master128, Master Compact niet naar het jaar 2000 overgegaan, maar van 31-12-1999 teruggesprongen naar 01-01-1900. Om deze terug-in-de-tijd-sprong te voorkomen, werd de Doomsday Rom aangeboden, bedoeld voor Acorn 8 Bit machines.

Enige (vertaalde) gegevens over deze rom:
De Doomsday rom vervangt het beschikbare datumbereik van 1900-1999 door een nieuw datumbereik van 1800-2199 en houdt tevens rekening met het schrikkeljaar 2000. De Doomsday rom kost 9 pond (inclusief portokosten) en wordt geleverd met een gebruiksaanwijzing (hoe de rom in de BBC/Master te plaatsen) en een handleiding.

De volgende *

zijn aan de rom toegevoegd:

De Doomsday ROM is compatible met de 2nd processors, maar niet met de 'MOS+' ROM van 'Dabbs Press'. U kunt zich nog aanmelden, als u ook belangstelling heeft voor deze rom!

Hier volgen een paar voorlopige oplossingen die de juiste datum op het scherm zetten (ze veranderen dus niet de datum in de clockchip). Het zijn twee aparte

en ze -of de een of de ander- moeten van te voren ingeladen worden. Het tweede zou je in een !BOOT file kunnen zetten.

Inmiddels is er een aanmelding van iemand die aangeboden heeft om een programmaatje te schrijven dat resident geladen wordt. Maar dat duurt nog even... Heeft u een andere oplossing, laat het me weten.

Janny Looyenga.Aconet: 77:8500/302.25, Internet: janny@catslair.demon.nl