Big Ben CD2
aan U voorgesteld door Kees Grinwis

Het is al weer enige tijd geleden dat de Big Ben Club haar eerste CD uitbracht, om precies te zijn op de Acorn Expo'97. We zijn nu aanbeland in het laatste jaar van het tweede millennium [1] en de 20e eeuw en staan op letterlijk danwel figuurlijk op een grens tussen verleden en toekomst voor ons Risc-OS systeem, een goede reden om de Big Ben CD 2 uit te brengen.

Zoals al in de inleiding aangegeven de 2e CD van de Big Ben Club zit er aan te komen, vol met o.a. Public Domain software, de schijfjes die in het verleden door de software service zijn uitgebracht voor de Acorn BBC,Master,Electron en de Archimedes/RiscPC (RISC-OS) machines.

Om u een idee te geven van de inhoud van het public domain, freeware en shareware gedeelte hier alvast een kleine opsomming van de (voorlopige!) inhoud van dit gedeelte van de CD.

De volgende categorieën zijn aanwezig:

Archivers Comms DTP
Editors Emulators FileSystem
Foreign Fun Games
Imp_Export Internet Music
Programmer Shared Utilities

Uiteraard is dit nog slechts een globale schets van de inhoud, het geeft u echter een idee wat u onder andere kunt verwachten op de CD-ROM.

Naast deze software hopen we ook toestemming te krijgen van een aantal producenten van Risc-OS software om demo-versies van hun programmatuur op de CD te zetten.

Heeft u zelf nog software of andere interessante zaken (bijv. tekeningen) voor mede Acorn/Risc-OS gebruikers? Schroom niet en stuur ze op en geef andere leden de kans van uw creaties te genieten, geef bij het insturen a.u.b. aan of wij uw inzending als public domain of als 'clubware' moeten beschouwen. ('Clubware' is software die alleen bedoeld is voor leden van de Big Ben Club/ kopers van de CD en als zodanig aangemerkt wordt, public domain software mag vrijelijk overgenomen worden door BBS'en, PD libraries en internet sites.)

Om te voorkomen dat u misgrijpt op te komende RiscOS Expo, alwaar de CD-ROM voor het eerst uitgebracht zal gaan worden is er besloten u de kans te geven om vooraf in te schrijven op de CD-ROM, wat houdt dit precies in?

Als u vooraf inschrijft dan wordt gedurende de RiscOS Expo de CD-ROM voor u gereserveerd*) en is er geen kans dat u misgrijpt, wij hebben hierdoor de zekerheid dat we de CD-ROM daadwerkelijk zullen verkopen. Om u voor deze moeite te belonen is er besloten om u 2,50 korting te geven op de ledenprijs van de CD.

De prijzen van de CD-ROM zullen het volgende zijn:

Voor leden van de Big Ben Club f 25,00
Voor niet-leden van de BBC f32,50
Big Ben leden die reserveren f22,50

Indien u wilt voorreserveren geef dan wel a.u.b. uw naam (bij voorkeur zoals aangegeven in de ledenlijst cq op de envelop van de Asterisk) en uw lidnummer op.

Gebruik voor het aanleveren van software of bestanden, ofwel het reserveren van een CD het volgende e-mail adres: bigbencd2@dune.demon.nl of via Aconet op adres: 77:8500/107.1

Met vriendelijke groet

Kees Grinwis

*) Als u de CD een ½ uur voor sluitingstijd niet gehaald heeft, dan gaan we ervan uit dat u de RiscOS Expo niet heeft kunnen bezoeken en vervalt de reservering, voor het toesturen van de CD zal er dan nog wel overleg gepleegd worden.

[1] Zie voor meer informatie over dit onderwerp de volgende website - http://www.greenwich2001.com/