RISC OS Expo 2000: veel oude bekenden!

De inschrijving van exposanten voor deelname aan de Expo is nagenoeg afgerond. De conclusie is dat er weer veel oude bekenden aanwezig zullen zijn. Enkele uitgenodigde bedrijven hebben nog in overweging of ze zullen komen, toevallig zijn dit bedrijven die nooit eerder zijn geweest. Het is duidelijk dat vaste klanten graag naar onze Expo komen, bedrijven die nog nooit zijn geweest weten kennelijk nog niet wat ze hier in Nederland missen!

Aanwezig
vanuit Nederland zullen natuurlijk weer zijn DESK, ECD en XAT.
Goede bekenden, we weten wat we van ze mogen verwachten, verdere introductie behoeven zij nauwelijks!

Uit Engeland
komen ook dit jaar weer de meeste deelnemers, zeker is de aanwezigheid van:

The ARM Club - onze professionele collega-vereniging
Castle Technology Ltd - leverancier/ontwikkelaar van de   RiscPC, A7000+
Icon Technology Ltd - Tech Writer en EasyWriter
R-Comp - internetsoftware, geluid soft- en   hardware, spellen
RISCOS Ltd - ontwikkelaar van RISC OS4
RiscStation Ltd - ontwikkelaar van de RiscStation   R7500

Uit Duitsland
kunnen we weer rekenen op de aanwezigheid van Uffenkamp Computer Systemen (UCS) en Acorn Computer Enterprises (ACE).

Nieuw dit jaar
is de komst van de Belgische RISC OS gebruikersgroep RISC OS.be.
Een van hun leden ontwerpt "design-toestellen" mbv RISC OS, hij komt met ideeën voor een design computer kast.

Enkele bedrijven hebben de uitnodiging om te komen nog in beraad, dat zijn Cerilica (Vantage, RiScript), MicroDigital Ltd (Mico Computer), Aleph1 (PC-kaarten, PCpro, ARMLinux?) en Reflex Electronics (originele Acorn reserve onderdelen).

We zullen Paul Beverley van Archive helaas moeten missen, Paul spoedt zich voor het goede doel in die periode per fiets van Harwich naar Hull, 369 mijlen!
Hij kijkt er naar uit om volgend jaar weer aanwezig te zijn.

Van onze eigen leden kunnen we ook weer aanwezigheid verwachten uit de regio's Amsterdam, Den Haag en Oost. Ook de werkgroep Genealogie is er natuurlijk weer.

Presentaties
In het wat de Engelsen zo mooi het "theatre" noemen, zullen in ieder geval presentaties worden verzorgd door RISCOS Ltd en door Castle Technology.

We denken er nog over om ook deskundigenforum uit te nodigen waaraan vragen en problemen kunnen worden voorgelegd, zodat in een rechtstreekse discussie oplossingen gegeven of bedacht kunnen worden. Laat eens weten wat je daar van vindt!

Kortom, mede dankzij de sponsoring van Desk, ECD, XAT en RISCOS Ltd is het ook dit jaar weer mogelijk om een Expo met kwaliteit te presenteren. Mis deze unieke gelegenheid niet om met ontwikkelaars van soft- en hardware op een gemakkelijke en informele manier van gedachten te wisselen. Zij zijn in je mening geinteresseerd. Bij welk ander platform krijg je die kans? Maak er gebruik van!!

Nieuwe RISC OS 2000 Poster
In deze Asterisk kunnen jullie alvast een (zwart-wit) indruk van de nieuwe Expo 2000 poster krijgen. De werkelijke poster wordt hiermee natuurlijk te kort gedaan, want Henk Huinen heeft er weer een prachtig kleurrijk geheel van gemaakt!! Een waar collecters item dachten we. Bij voldoende belangstelling is het mogelijk om een exemplaar van de poster te verkrijgen voor fl.5, mits betaald en afgehaald op de Expo in Nieuwegein. Laat je belangstelling weten via onderstaand e-mail adres.

Aad Bezemer en Bart Bruns
(e-mail voor reacties en vragen over de Expo: expo2000@difa.nl)