Modem service
door modem-goeroe Henri Derksen

Tijdens de RISC OS Expo 2000 op zaterdag 17 juni 2000 kunt u weer terecht voor Datacommunicatie service en Hayes modem-instel-service door Henri.

U krijgt geen en/of slechte modem-verbindingen? Veel errors tijdens up-&downloaden en verminkte characters op het scherm? Slechte doorvoer (througput), lage CPS-rate?

Als u een van deze 3 vragen met ja beantwoord heeft, laat dan uw modem goed instellen en bewaar die gegevens. Breng uw modem en vooral manual mee, + 1 of meer lege en geformatteerde 3,5" diskettes om instel-files op te zetten is ook wel handig, alle softwarematige diskformaten zijn mogelijk.

Let op:
Is uw (Acorn) computer goed geaard via een randaarde contactdoos? Dat is echt van belang en van invloed op goede verbindingen. Niet te veel telefoontoestellen op een buitenlijn, denk aan de aansluitfactor. De som van al uw toestellen mag niet meer bedragen dan 5 (vijf), minder is altijd beter. Schaf zonodig een huiscentrale aan.

Modem instel service
Neem uw modemmanual (en eventueel ook uw modem) meer naar de Acorn Expo. Vertel welke Acorn U heeft en ik zal u een aantal tips verstrekken hoe u het modem het beste kunt instellen (Hayes commando's en S-registers).
Goedkoop communiceren en veel Acorn kennis vergaren?
Word point bij Aconet en Fidonet, en vraag naar het pointprogramma !WimpLink. Veel efficiënter dan online ergens inloggen en berichtjes plaatsen. Zelfs downloaden op elk BBS is mogelijk (heet daar filesrequesten). Een reeds geïnstalleerde shareware-versie compleet met recente node- en point-lijsten, kunt u van ons meekrijgen op een eigen diskette, inclusief elektronische manuals zoals How2Freq, en UU(de)code.

Als het point-programma !WimpLink u bevalt kunt u tegen kostprijs bij de Big Ben Club een geregistreerde (StrongARM -compatible) versie 1.05 bestellen. Deze kan ook Zmodem en EMSI aan en communiceert dus sneller, bovendien kan de messagebase geïndexeerd worden opgeslagen, zodat hij sneller opstart bij een volgende keer gebruiken.

Prijzen: !WimpLink 1.05
voor leden fl. 5,-
voor geregistreerde gebruikers: fl. 5,-
voor niet leden en firsttime users: fl. 60,-
Tip: lid worden en dan bestellen is voordeliger ;-).

Gaarne het juiste bedrag overmaken op giro 2416403 of bank: 65.70.97.179 t.n.v. Big Ben Club, onder vermelding van adres en lidnummer. U krijgt !WimpLink 1.05 dan per post thuisgestuurd.

Kom naar de regio Oost stand en laat u goed adviseren.