Laatste RISC OS Expo 2000 nieuws


Elders in dit blad kunt U de nodige zaken over RISC OS Expo 2000 lezen. Mede namens mede-organisator Aad Bezemer, hier nog wat laatste nieuwtjes.

In de Concordezaal zullen wederom, met de door XAT beschikbaar gestelde apparatuur, presentaties worden gehouden. Zowel RISCOS Ltd als Castle Technology zullen daar acte de presence geven. Om alle geïnteresseerden ruime gelegenheid tot bijwonen van deze twee evenementen te geven, staan beide zowel in de voormiddag als de namiddag geprogrammeerd. Zoals U heeft kunnen lezen, organiseert regio Amsterdam weer de tweedehands-markt. Om dit tot een succes te maken, roep ik een ieder op zijn of haar bezittingen te inspecteren om te zien of daar niets bij zit waar andere gebruikers blij mee zullen zijn. Naast het te gelde maken van deze ongebruikte spullen, bewijst U ook de vereniging een dienst door het spekken van de clubkas met een klein percentage van de opbrengst.

Zowel regio Amsterdam als regio Kennemerland hebben een stand dit jaar. Daar zullen zij een aantal machines tonen, die NetBd ofwel RiscBSD draaien. Het betreft hier een freeware Unix/Linux variant. Volgens plan worden de machines via een netwerk verbonden. Zelf zal ik hiervoor een Cats StrongArm systeem meenemen, waarop ook NetBsd draait. Op de stand van Kennemerland worden ook de laatste ontwikkelingen getoond van !Flash, een plug-in voor browsers en !Pdf, een Portable Document Format reader. Beide programma's zijn geport door Leo Smiers.

Op de stand van regio Oost wordt een Mustek 1200 DPI SCSI-Scanner aan een RiscPC gedemonstreerd. Er is ook een modem-, datacommunicatie- en pointvraagbaak. Demonstraties van de werkgroep 8 bit: !6502Link tussen BBC en RiscPC, een SyQuest44 Mb removable SCSI harddisk aan een BBC B, en een Morley eprom-programmer.

We verwachten dat de deelnemerslijst, zoals die in de vorige Asterisk gepubliceerd is en ook op de plattegrond staat, ten tijde van de Expo zal zijn uitgebreid met enige late inschrijvers uit Groot-Brittannïe, die lieten weten pas na Wakefield een beslissing tot deelname te zullen nemen. We hebben inmiddels enige aanvragen voor een poster van de expo ontvangen via expo2000@difa.nl. Overige gegadigden kunnen zich nog steeds melden. Kosten bedragen f. 5,- per stuk. Bij aanmelding vooraf is de poster, tegen contante betaling, af te halen aan de tafel bij de ingang van de zaal.

Tot zaterdag 17 juni, mede namens Aad Bezemer,
Bart Bruns