Waarom ben ik lid van een computerclub?

Een computerclub is een vereniging van gebruikers van computers. Ik ben al jaren lid van zo'n club. In mijn geval van een club van gebruikers van Acorn computers. Bij de BBC (Big Ben Club) ontmoet ik mensen die, net als ik, niet met de eerste de beste computer genoegen nemen. Verwende mensen die kwaliteit belangrijk vinden en geen cent teveel willen uitgeven. Ze hebben vaak bewust voor hun computer (een Acorn) gekozen of zijn er, net als ik, toevallig tegen aan gelopen. Je kunt kennis en ervaring opdoen en hulp krijgen waar dat nodig is.

Ik ben een "simpele" gebruiker, maar er zijn veel leden die veel verder gaan dan dat. Ze vinden het een uitdaging om te kijken wat er allemaal met hun computer mogelijk is. Ze hebben er net zoveel verstand van als een automonteur van een auto. Met elkaar delen we ervaringen bij de aanschaf van een computer en toebehoren. Ervaringen met leveranciers, niet alleen bij de aanschaf, maar ook daarna, worden gedeeld. Vaak is het mogelijk om voor niets of een zeer schappelijke prijs zaken van elkaar over te nemen. Ook kleine aanpassingen of reparaties zijn mogelijk. Er is altijd wel iemand die, over een onderwerp dat je interesseert, wat meer weet.

Mijn huidige (Acorn)computer heb ik inmiddels zo'n 10 jaar en er mankeert nog niets aan. Het is m'n tweede. De eerste was de beroemde BBC-B. Binnenkort wil ik een andere computer aanschaffen omdat ik op internet wil en daarvoor meer nodig is, dan waarover ik nu kan beschikken. Natuurlijk wordt het weer een computer met een Acornbasis. Ik heb op het werk (te)veel ervaring opgedaan met andere computersystemen om met minder genoegen te nemen. Een nieuwe computer roept ook weer andere vragen op. Logisch dus dat ik lid blijf van mijn computerclub.

Gerard van Katwijk
regio Den Haag


Dat begon in 1987 met een BBC-B, op naar de regiobijeenkomst. Uitwisselen van ervaring en kennis op zowel hardware- als softwaregebied. En nu 13 jaar later vele uren computer plezier en nog meer vriendschappen later is de club bijna onmisbaar voor mij. Dus wordt jij ook lid?

Nico Blom
regio Gooi- en Eemland


Voor mijn werk ben ik als systeem specialist dagelijks in de weer met MS NT machines. Ondanks dat deze machines de laatste jaren stabieler worden en de ontwikkelingen voor RISC OS langzaam gaan, start ik elke avond mijn RPC om mijn mail en nieuws te lezen. De voornaamste reden is het gemak waarmee ik deze taken onder RISC OS kan doen. Verder is het programmeren voor RISC OS een aangename bezigheid. RISC OS zit zo lekker in elkaar dat je er bijna alles wel mee kan maken zonder voor duizenden guldens in ontwikkel programmatuur te investeren, m.a.w. programmeren voor RISC OS is goedkoop.

Leo Smiers, regio Kennemerland


Ik heb een Risc PC omdat mijn grootste hobby programmeren is. Op een RISC OS computer is het zeer eenvoudig om te programmeren. Ook is het gebruik eenvoudig en geheel naar mijn wens. Ik zit in het examenjaar van de middelbare school en ga hierna Electrotechniek studeren aan de TU Twente. Belangrijke redenen voor mijn lidmaatschap van de Big Ben Club zijn de regio bijeenkomsten en de Asterisk. Wat me vooral interesseert van de Asterisk zijn Net.Nieuws en MisC. Net.Nieuws bevat een hoop interessante nieuwtjes en links en MisC is gewoon leuk om te lezen.

Maarten Bezemer mm.bezemer@planet.nl


Ik kwam uit de onderwijswereld, kennismaking met de mogelijkheden van het RISC OS systeem bezorgde me een gevoel van spijt: Waarom wist ik dit niet eerder! Leerlingadministratie, dictaten met technische zaken, overzichten, rapporteringen en zo voort, waren dan zo veel makkelijker en met veel tijdwinst tot stand gekomen! Waarom zou ik Asterisk niet lezen? Het Ster-blad dat de zin van het gebruik van het RISC OS en het bestaan van de vereniging van gebruikers, de Big Ben Club dus, heel persoonlijk tot uitdrukking brengt. Uitwisselen van kennis en wetenswaardigheden, ervaringen is een levensnoodzaak voor elk levend en dus zich ontwikkelend systeem.

In Asterisk vind ik, RISC OS gebruiker U zeer nabij, daarom dank ik de samenstellers, de werkers, de doorzetters (lolhebbers?) van dit blad. Onze (jaarlijkse) expo is en geeft een impuls voor gebruik van de geheimen van RISC OS en is ook een sublieme kans op onverwachte uitwisselingen en is eigenlijk een fijne ontmoetingsmogelijkheid; waarom zou ik daar niet naartoe gaan?

Peter Winter, ex leraar , Weg- en Waterbouw enz.