Muizenissen
en hoe Charles Deckers daar van af raakt

In 1995/96 heb ik een RiscPC gekocht met een Logitech-muis. Na enkele jaren goed gefunctioneerd te hebben, begaf de muis het. Een reden hiervoor heb ik toen niet kunnen achterhalen.

Wat rest je dan om een nieuwe te kopen bij een Acorn-dealer. Onlangs gaf ook deze nieuwe muis de geest. De select-knop echt flink drukken was een must om enig resultaat op het beeldscherm te zien. Vaak ging dat dan ook nog gepaard met het selecteren van meerdere files in een filer-window of van een heel stuk tekst in !Zap of !Impression.

Ik heb deze tweede muis maar eens op de operatietafel gelegd en wat blijkt: een soldeerverbinding van een van de pootjes van de 'select'-microswitch heeft losgelaten van de printplaat en op het moment van indrukken van deze microswitch zie je deze losse soldeerverbinding een heel klein beetje vrijkomen van de print. De oplossing laat zich heel gemakkelijk raden. Soldeerbout en tin deed wonderen. Hij fuctioneerde weer als van ouds.

Dan ook maar eens die oude muis te voorschijn gehaald. En wat schets mijn verbazing toen ik zag dat deze precies hetzelfde euvel vertoonde als zijn opvolger.

Ik heb nu ook een (goed werkende) reserve muis.