RISC OS Expo 2000
ingetikt en opgestuurd door Jos Ulijn

Zaterdag 17 juni. Daar was-ie weer: de RISC OS Expo 2000. Product van het voorwerk van Aad Bezemer en Bart Bruns, in de aanloop geholpen door Matt Hendriks. Mede mogelijk gemaakt door het hoofdsponsorschap van Desk. En op dezelfde locatie als vorig jaar, hotel Mercure in Nieuwegein, waardoor we ons verzekerd wisten van een goede gastvrijheid en medewerking.

Het weer die dag was warm, voorzichtig uitgedrukt. Voor wie de keuze had, moest een koele klets in een schaduwrijke omgeving hoog op het verlanglijstje staan. Dan toch bezochten 153 leden de show; met de 72 betalende bezoekers en bezoekers met een gratis toegangsbewijs, 225 mensen die - onafhankelijk van de buitentemperatuur - ons platform een warm hart toedragen.

De beurs gonsde van heet nieuws.
De Kinetic upgrade card voor de Risc PC en Oregano, de nieuwste web-surfplank, beide van Castle Technology. Nieuwe RISC OS machines van RiscStation Ltd. De ViewFinder kaart van John Kortink, die - zag ik nog net - op de Risc PC een hoge resolutie paart aan het bepaald rap neerzetten van het beeldscherm. En zeker ook het Imago moederbord van Millipede, dat, getoond door RISC OS Ltd., zich richting hoog-eisende gebruikers gestaag ontwikkelt tot een hoogwaardig eindproduct.

Ik neem aan dat het anderen niet anders is vergaan: zo'n dag stelt het Hollandse koopmanschap danig op de proef: de bedachtzaamheid, die me voor impulsaankopen moet behoeden, en de last van de keus - er was immers een ruim aanbod. Je zou bijna voorbijzien aan de vertegenwoordiging van de diverse regio's en hun activiteiten - het is van origine immers een landelijke dag!

Zelfs een prijsuitreiking ontbrak niet. Getrokken uit de ingeleverde enquete-formulieren viel een mooie geldprijs, beschikbaar gesteld door E.C.D., te beurt aan Henri Derksen.

Een geslaagde dag, wat mij betreft.
Met opnieuw die gezellige drukte als ik er vorig jaar ook ontmoette. Het weerzien met bekende en minder bekende leden van onze vereniging. Het weerzien ook met mensen die voor ons platform zo belangrijk zijn: ik wil in het bijzonder noemen de mensen achter Rcomp en Risc Station, Mike Glover en zijn vrouw (Icon Technology Ltd.), en de vertegenwoordiging van de Arm Club.

Bedankt iedereen, die deze dag tot een succes hebben gemaakt. Bedankt in het bijzonder Aad Bezemer en Bart Bruns; in de organisatie van zo'n dag gaat vaak ongemerkt zoveel werk zitten - als zo'n dag smeuïg verloopt, heb je er nauwelijks weet van, hoeveel! Jullie kunnen er gerust op zijn: het gehalte smeuïgheid was hoog.

Bedankt!

Voor de statistici onder ons nog het volgende:

regio 01 Utrecht 13
regio 02 Kennemerland 16
regio 03 Oost 11
regio 04 Noord 5
regio 05 Eindhoven 16
regio 06 Twente/Emmen 6
regio 07 W-Brabant 6
regio 08 ZHZ 6
regio 10 Zeeland 3
regio 11 Den Bosch 4
regio 12 Amsterdam 22
regio 16 Gooi & Eemland 8
regio 18 Den Haag 32
regio 19 Veluwe 4
regio 00 Buitenland 1

Niet meegeteld zijn de standhouders, organisatoren, e.d. die ruimschoots voor de aanvang van de show al aanwezig waren om hun stand in te richten - geschat op tien personen.