Nieuwe seizoen regio Den Haag

De vakanties zijn voorbij; de scholen weer begonnen en de computers opgestart. Na twee maanden van verplichte stilte wil de regio Den Haag weer eens aan de slag in de "Ottoburg". Daartoe is een programma voor het seizoen 2000/2001 opgesteld en daar zitten een heleboel leerwaardige zaken in. Het programma wordt een deze dagen aan alle leden van de regio's Den Haag en Zuid Holland Zuid toegezonden en het zal mij niet verbazen dat genoemde leden het al op hun deurmat hebben gevonden.

We beginnen heel voorzichtig met op 7 september een algemene regiobijeenkomst om weer een beetje aan elkaar te wennen. Op 14 september volgt een demonstratie Internet. Met behulp van een telefoonlijn gaan we daadwerkelijk surfen over het net. "We", dat is eigenlijk Willem Schuyf, die met behulp van zijn Risc PC en met ANT ons zal vertellen hoe het websurfen, e-mailen en zo nu eigenlijk gaat met een Risc PC. Er verschijnen in mijn Inbox en mijn oor vele berichten over het maar niet willen lukken van het krijgen van een verbinding met welke provider dan ook. Mogelijk dat Willem een antwoord heeft op al uw desbetreffende vragen. Reden dus om die avond zeker in uw agenda te schrijven en - belangrijker - om te komen.

Op donderdag 21 september krijgen de leden van de Werkgroep Hardware de gelegenheid om het project voor het komende seizoen te bespreken.

Worden het inderdaad de netwerkkaartjes waarom zo vaak gevraagd wordt?
Bouwt Jan Blok zijn robot-wagentje af?
Hardwarefanaten: de gelegenheid om tot afspraken en daden te komen.

Op donderdag 28 september komen de genealogen weer bij elkaar in een bijeenkomst van de Werkgroep Genealogie. Uiteraard zal in deze bijeenkomst aandacht worden besteed aan het - specifiek voor RISC OS geschreven - genealogische programma "!Ancestor". Daarnaast kunt u met al uw vragen terecht over programmatuur en archiefbezoek of eenvoudig: hoe moet ik beginnen met de facinerende hobby genealogie.

U ziet: een gevarieerd programma voor deze eerste maand na de vakantie. Zie wij u ook op een van de avonden?
De koffie is klaar en nog wel iets anders ook.

Ben van den Aardweg, secretaris regio Den Haag