Van de voorzitter

Is-'t RSI? - 'kweet 't nie . . .

Ik zou als lid van de vereniging van oordeel zijn dat we een stille en zwijgzame voorzitter hebben. Dat klopt - gedeeltelijk: de spraak levert geen problemen. Maar wie me - zeg de laatste twee maanden - heeft ontmoet, had een gerede kans me mijn hand te zien opsteken zonder dat verder iets gebeurde. Of me met m'n hand zien schudden, vergeefs zoekend naar verlichting.

Op het moment gaat het weer, mede dankzij het therapeutisch gebruik van een pijnstiller. Maar niet zo lang geleden had een veel krachtiger (en linker) pijnstiller geen enkele uitwerking, en had ik pijn, het etmaal rond. Je zult me niet horen pochen over m'n pijngrens. Maar het enige ik nog nèt kon was het ophalen van email; dan was maar één ding van belang: de Risc PC rapjes uitzetten en rapjes m'n computerhoek uit. Mijn (email- of WimpLink) post lezen houd ik niet langer vol dan 10 minuten. Maar ook correspondentie en zelfs spelletjes zijn al geruime tijd vermijdenswaardige activiteiten. Nog nooit heeft mijn Risc PC zo veel UIT gestaan!

Hoe dit stukkie dan tot stand kwam? Met de tekstverwerker van m'n trouwe Psion Series 3a, zittend in een tuinstoel, beide armen goed afgesteund. Het moet alleen wel (slik!) naar Peter, de trouwe *Asterisk redacteur - dus via de Risc PC. Ik zit niet te hengelen naar beterschapskaartjes o.i.d. Ik vond wel dat je moet weten waarom de voorzitter van de Big Ben Club zo stil is.

Groetjes - Jos Ulijn