Ophalen van de digi*

Dat kan met een modem en een communicatie programma zoals !Connector of !Hearsay. Bel daarmee in bij BBS De Randstad. In het welkom scherm staat wat U moet doen om bij de verkorte clublogin te komen. Houd Uw lidmaatschapskaart gereed, want die heeft U nodig. Naast de Asterisk onder de titel 19-02 en/of 19-03 is een van de items in de lijst die U te zien krijgt een klein bestand met de naam Scripts. Download dat bestand (ook) en log weer netjes uit.

Daarna kunt U met behulp van Scripts een inlogscript maken voor !Connector. Die wordt automatisch op de juiste plaats gezet en na afsluiten en opnieuw opstarten van !Connector zijn er in het telefoonboek van dit public domain programma een paar items bijgekomen. Die scripts maken van de login en download een geautomatiseerd proces.

Uiteraard is het ook mogelijk voor mensen die !WimpLink gebruiken om met File Request de Asterisk bij De Randstad op te halen. De maart-issue is nog een beetje een testversie, maar april is ook al klaar als deze Asterisk bij U op de mat valt. Mensen die een A5000 of Archimedes met een ARM3 gebruiken hebben een file-only version van !Fresco nodig. Het blad wordt geopend als U op het bestand 'index' dubbelklikt. In de aflevering van april zit ook een "recept" waarin de mogelijkheden uitgelegd worden.

Veel plezier! Peter van den Berg, redactie

NB. Ja, Frans Baan, ik weet dat je in 1996 al gezegd hebt dat een e-zine veel meer voor de hand lag. Nu gaat het gebeuren.