M is C een column van MC

Jongens, jongens. jongens..... Sorry maskes, in het Nederlands bedoel je daarmede jongens EN meisjes. Niks discriminerend bedoeld dus. Nogmaals, jongens, jongens. Kreeg ik me daar toch een uitbrander van onze redacteur: waar blijft jouw stukje?

Nou moeten jullie weten dat ik normaliter al aan het zoeken ga naar een onderwerp zodra ik het vorige zeker een week voor de sluitingsdatum heb ingezonden. Dan heb je een kleine maand om je ei te leggen, te broeden, om en om te draaien opdat de boreling zich goed en wel kan presenteren. Niet deze keer dus. Daar gebeurden allerlei vervelende dingen ten huize Van Loon die alert optreden noodzaakten. En niet alleen alert maar ook en vooral snelle reacties.

Nou ga ik jullie niet vervelen met wat er nou gebeurde bij ons maar het heeft te maken met 'in den vreemde', met reizen ... twee keer zelfs en weer terug, met ziekenhuizen en alles wat daarbij hoort. Inschakelen van diverse instanties, informeren van verre familie en de intieme vriendenkring, afzeggen van afspraken. Nou ja, zo veel en zo snel na elkaar dat ik geen tijd had om me moe te voelen. Tussendoor nog het complete Goese huishouden doen.

Die vermoeidheid kwam later en daarna begon de inhaalslag, zo'n vier dagen terug. En ook dat was weer: veel dingen doen in een zo kort mogelijk tijdsbestek. Het gekke is: eigenlijk voel ik me d'r wel bij!

Maar ja, toen ik vandaag, zaterdag mijn emailtjes nakeek, zag ik tot mijn schrik die kreet van Peter. En ja, ga dan maar á la minute een columnpje in elkaar flansen, ook al zijn het maar een 700 woordjes. Moet ook nog gedegen materiaal zijn. Nakijken of dit wel klopt, of die datum juist is, heeft die meneer dat wel precies zo gezegd. Dat lukt me dus niet, op zo'n korte termijn.

Kijk, als ik nu over de radio zou horen dat BillyBoy is afgezet wegens .... nou ja, denk maar aan Lernhout en Hauspie. En dat de aandelen van M$ in elkaar zijn gedonderd! Ja, dan flanste ik wel snel iets voor elkaar maar nu ....?

En toen kwam ik op het/de (?) idee om de reden van mijn falen aan de klok te hangen. Waarom niet, toch? Ik weet 't, ik weet 't, dit stukje heeft helemaal niks te maken met waar onze Asterisk* voor dient.

Dus gij criticasters, pak uwen degen en sla mij neder en schreeuw mij toe: "baisse la tête et le ventre à terre". En ik zal u smeken "mea culpa, mea maxima culpa" (nee, niet mea, Maxima, culpa).

groetend, Max van Loon