Werkgroep Genealogie

Wanneer u op zaterdag 16 juni a.s. de RISC/OS Expo 2001 in Nieuwegein bezoekt zult u daar ook weer de stand van de Werkgroep Genealogie aantreffen. Dat is al jarenlang een traditie en wij proberen u dan min of meer wegwijs - maar zeker ook enthousiast - te maken voor een fascinerende hobby.

Wij kunnen u vertellen:

We zullen u - aan de hand van verschillende programma's - demonstreren wat de mogelijkheden zijn. U kunt demo-programma's gratis meekrijgen om thuis eens uit te proberen.
Met name !Ancestor is een uitstekend genealogisch programma voor de Risc computer die zelfs op een Archimedes werkt. Daarnaast zijn er nog vele Nederlandse en Engelstalige programma's die uitermate geschikt zijn voor de Risc PC met een PC kaart aan boord. Ook die kunnen we demonstreren.

Internet speelt een belangrijke rol in de wereld van de genealogie. Veel archieven hebben hun gegevens via internet toegankelijk gemaakt. Er zijn honderden homepages van beoefenaren van de hobby Genealogie die u een kijkje gunnen in hun verzamelde gegevens. Mogelijk zijn daar aansluitingspunten voor u bij en kunt u via e-mail contact met de desbetreffende opnemen voor het uitwisselen van gegevens.Wij kunnen u daar het een en ander over vertellen.

Mocht het te druk zijn op onze stand of mocht u niet in de gelegenheid zijn om op de RISC OS Expo 2001 te komen, dan is er altijd nog de mogelijkheid een van onze bijeenkomsten bij te wonen. Wij houden die in het regiolokaal van de regio Den Haag en wel in het Welzijnsgebouw De Ottoburg, Esdoornstraat 3 in Rijswijk.
De komende bijeenkomsten zijn gepland op:
27 september 2001, 22 november 2001, 24 januari 2002, 28 maart 2002 en 23 mei 2002.
Wijzigingen in deze data is mogelijk; raadpleeg daarvoor de *Asterisk.

Wij zullen u op 16 juni a.s. graag op onze stand ontvangen en anders tot ziens op een van onze bijeenkomsten.

Ben van den Aardweg, secretaris van de Werkgroep Genealogie.