De RISC OS Expo komt er aan! (slot)

Het is bijna zo ver, binnenkort vindt de Expo 2001 plaats! Het deelnemersveld staat voor 99% vast. We zijn als organisatoren erg blij dat we naast een groot aantal vaste exposanten ook enkele nieuwe (buitenlandse) gezichten op de Expo kunnen introduceren. Reden te meer om deze Expo 2001 zeker te bezoeken. Voor de volledigheid is er een

en een
.

Nieuws
Wat kunnen we voor nieuws verwachten? Vorige keer sprak ik de verwachting uit dat het na de Engelse Wakefield show duidelijk zou zijn wat we hier bij ons als nieuws kunnen verwachten. Ja en nee dus.

In Wakefield is een echt werkende Omega machine getoond. Frank Kraaij doet er als vertegenwoordiger van MicroDigital Europe alles aan om op de Expo enkele werkende machines te kunnen presenteren. Dat betekent dat er mee gedemonstreerd zal kunnen worden. Hij hoopt dat David Atkins van MicroDigital ook aanwezig zal kunnen zijn, om alle technische vragen te kunnen beantwoorden. Als David aanwezig kan zijn, zullen we als organisatie hem zeker vragen om een presentatie in de Concordezaal te geven. Maar dat is nog afwachten.

Wellicht heeft een aantal van jullie al kennis genomen van de ontwikkelingen rondom de laptop van RiscStation. Problemen met de leverantie van de behuizing waren nu de reden waarom er nog steeds geen laptop kon worden getoond. Het positieve is dat Roy Heslop van RiscStation aanwezig zal zijn en zeker op alle kritische vragen een antwoord zal weten te geven.

Presentatie
Paul Middleton van RISC OS Ltd zal in ieder geval een presentatie in de Concordezaal verzorgen. Als je van de nieuwste plannen met betrekking tot de verdere ontwikkeling van RISC OS4 hebt gehoord (zie de website van RISC OS) zul je begrijpen dat Paul dit graag zal willen toelichten. Grijp je kans om dit mee te maken en je vragen te stellen!

Vragen kun je ook stellen aan Peter van den Berg die als redacteur van de Asterisk in de Concordezaal tweemaal tekst en uitleg zal geven over de digitale Asterisk.

Of er verdere centrale presentaties zullen zijn, is helaas op dit moment nog niet bekend. Let op de aankondigingen bij de ingang van de Expozaal!

Overzicht deelnemers

Hoofdsponsor Desk
uit Rotterdam, voor iedere Expo-ganger een goede bekende. Dit keer heeft Frank Kraaij een dubbele rol, want behalve dealer voor vele RISC OS producten hij is met het bedrijf MicroDigital Europe ook verantwoordelijk voor de introductie van de Omega op het"vaste land". Henk Huinen is hier ook aanwezig om te vertellen hoe hij op het idee voor de poster van dit jaar is gekomen. Het 40ste nummer van Acorn Publisher wordt gesierd met een voorkant gemaakt door Henk. In dit blad -waarvoor Desk de abonnementen in de Benelux verzorgt- doet hij uit de doeken hoe hij dat met ArtWorks heeft aangepakt.

XAT uit Oss
sponsort ook al jaren onze Expo. Naast algemene dealer van RISC OS producten treedt Paul Reuvers speciaal op als vertegenwoordiger van Cerilica met het veel genoemde Vantage vector tekenprogramma. Naar alle waarschijnlijkheid is nu een formele release beschikbaar. Het behoort nog tot de mogelijkheden dat Nicholas vander Walle van Cerilica persoonlijk aanwezig zal zijn. Andere producten van Cerilica zijn RiScript (voor PDF en Postscript) en het vernieuwde 3D-tekenprogramma TopModel.

RISC OS Ltd
met Paul Middleton ondersteunt ook dit jaar weer als sponsor de Expo. In de Concordezaal heeft Paul weer genoeg ruimte om een flinke uitstalling van computers te maken. Dit biedt een uitstekende mogelijkheid om verschillende uitvoeringen met elkaar te vergelijken.

Archive Publications
De uitgever van het tijdschrift Archive Paul Beverley heeft dit jaar gelukkig weer tijd kunnen maken om op de Expo aanwezig te zijn. Abonnees weten dat Paul altijd uitstekend is geïnformeerd binnen het wereldje. Ieder jaar is een nieuw bijgewerkte CD-ROM van het tijdschrift beschikbaar.

ARM Club
De onafhankelijke gebruikersgroep uit de UK. Zullen zeker het disk recovery programma DiscKnight bij zich hebben, ook geschikt voor het nieuwste schijfformat F+.

Castle Technology Ltd.
Leverancier van o.a. de snelle Kinetic kaart en van de webbrowser Oregano (nieuwe versie).

MW-software
Martin Würthner is de maker van een inmiddels indrukwekkende reeks van ArtWorks plugins. Door zijn werk blijft ArtWorks nog steeds bij de tijd!

Photodesk Ltd
Leverancier van het veelgeprezen gelijknamige programma voor o.a. het bewerken van bitmaps en leverancier van digitale fotocamera's met Photoreal software.

R-Comp
Een goede bekende, Andrew Rawnsley is de ontwikkelaar van de R-comp Internet Suite en andere internet utilities. Maar R-Comp is natuurlijk ook bekend om de spelen die ze voor RISC OS geschikt hebben gemaakt en bij hun stand naar hartelust kunnen worden uitgeprobeerd.

RiscStation
Hoewel RiscStation zeker bekend is van de reeks computers die onder die naam wordt uitgebracht, gaat de belangstelling nu natuurlijk vooral uit naar de RiscStation Laptop. Het laatste nieuws daarover hoor je van Roy Heslop zelf.

Uffenkamp Computer Systeme
Kai Uffenkamp is ook een oudgediende op de Expo. Heeft ieder jaar weer een onwaarschijnlijke hoeveelheid hard- en software bij zich, dus is de stand altijd een zorgvuldig bezoek waard.

Big Ben Club
Natuurlijk presenteert ook een aantal regio's en werkgroepen zich weer. Hier zit natuurlijk het echte clubgebeuren. Ga met allerlei vragen beslist bij hen langs en informeer naar de regelmatige bijeenkomsten.
Zonder nog volledig te kunnen zijn, is het volgende te verwachten.

Acorn "Oldtimers"
Wie heeft er af en toe geen spijt van dat hij zijn oude Atom, BBC, Electron, Compact, Master enz. heeft afgedankt en weggedaan? Peter Drost heeft ze allemaal (?) en brengt ze mee voor uw eigen "sentimental journey". Nostalgie ten top!!

Eigen bijdrage
Het lijken nog steeds onzekere tijden voor RISC OS liefhebbers. We zijn bijna allemaal afhankelijk van het handjevol mensen dat nog steeds probeert professioneel met RISC OS bezig te zijn. Iets wat alleen kan als er wat te verdienen valt. Een aantal van die professionals uit binnen- en buitenland is op de Expo aanwezig. Als je RISC OS wil laten voortbestaan, is het essentieel dat deze mensen aan het werk kunnen blijven, voor ons. Dat ze merken dat jij op hun inzet blijft rekenen en dat zij op jou kunnen rekenen. Dat kan door te komen, door belangstelling bij hen te tonen en door te investeren in de hard- en software die zij aanbieden en jij altijd al (legaal) had willen hebben.
Als organisatoren hopen we dat de RISC OS Expo 2001 voor iedereen een succes zal worden!!

Organisatie
De Expo organisatie bestaat dit jaar uit Aad Bezemer en Matt Hendriks.
In deze periode het best per e-mail bereikbaar via: aw.bezemer@wxs.nl.

Dus zet in je agenda: RISC OS Expo 2001 - 16 juni - hotel Mercure te Nieuwegein

(Naar aanleiding van vragen vorig jaar is nagegaan of het mogelijk is om bij hotel Mercure contant geld op te nemen. Dat is helaas niet mogelijk. Voor het opnemen van geld (uit de muur) zijn de banken in het winkelcentrum City Plaza -ca 10 minuten lopen- de meest nabij gelegen mogelijkheid).