HCC-groep mislukt
waarmee Paul Porcelijn zijn teleurstelling uitspreekt

In de eerste Asterisk van dit jaar riep ik HCC-leden op om zich te melden voor een op te richten Acorn-Arm-RISC OS gebruikersgroep. Ik kreeg 14 positieve reacties. Sommigen vonden mijn oproep onduidelijk. Daarom deed ik in april in Asterisk opnieuw een oproep. Die leverde 11 nieuwe reacties op.

Samen
dus 25, plus een handvol die vergaten te reageren en dat later alsnog doen (of opnieuw vergeten). Al met al echter veel te weinig om binnen de HCC een nieuwe gebruikersgroep van de grond te tillen, want daarvoor zijn zo'n 100 deelnemers nodig. Dit voorjaar heeft ons aller Big Ben Club nog bijna 400 leden, waarvan (schat ik) de helft tevens lid is van de Hobby Computer Club.

Natuurlijk
telt de HCC onder zijn vele duizenden leden ook tientallen met een Acorn-computer die geen lid (meer) zijn van de Big Ben Club. Maar als een oproep onder de huidige BigBenners al zo weinig reacties oplevert, dan hoef ik aan een oproep in het HCC-clubblad niet eens te beginnen.

Okee,
geen nieuwe HCC-gebruikersgroep dus. Jammer voor die 25 enthousiaste aanmelders. Bedankt allen voor jullie reacties, vaak met uitvoerige toelichting en zinvolle tips. Dat er geen nieuwe gg komt hoeft geen ramp te zijn. Niet treuren of boos doen, laat je liever inspireren door mensen als Jan Blok en kom eens naar zo'n maandelijkse HCC-meeting in Nieuwegein, Dukatenburg 1.

Elke derde zaterdag
van de maand komen daar in het wijkcentrum zo'n vijf gebruikersgroepen bijeen: unix, motorola, intel, en ja hoor, ook acorn als je je eigen systeem meebrengt (plus een verlengsnoer). Je kunt zo binnenlopen en er zijn vaak lezingen, dus je komt nooit voor niets. Ze zijn daar niet bang voor gekke computers en het schijnt er redelijk gezellig toe te gaan.