Expo 2001: een impressie
door Chris Heilbron, met foto's van Cees Breet

De nationale RISC OS dag mocht er weer zijn. Hij deed in niets onder voor zijn voorgangers. Ik was vroeg aanwezig, want verplichtingen elders noopten tot een vroeg vertrek.
Door mijn vroege aankomst waren de standhouders nog aan het opbouwen. Achteraf bleek mijn wekker een uur voor te lopen. Dit gaf mij ruim de tijd een en ander gade te slaan. Met name die grote plotter/printer gaf kleine transport problemen.

Eenmaal binnen begon het feest der herkenning. Allereerst even de hand geschud van mijn persoonlijke leverancier, vraagbaak, probleem oplosser Paul Reuvers en zijn staf van XAT-Oss. Ook nu waren velen nog aan het opbouwen en inrichten, hetgeen mij de kans gaf ongestoord rond te kijken.

Bij Desk aangekomen gelijk even de door mij bestelde 586-kaart opgehaald in de hoop dat deze snellere processor ook snellere prestaties gaat leveren.

Gaandeweg werd het gezellig druk op de Expo, zonder dat het "over de koppen lopen" verschijnsel optrad. Dat maakt dat je na afloop het tevreden makend gevoel hebt dat je alles heb gezien, alle vragen hebt kunnen stellen en de dag ten volle benut hebt.

Bij R-Comp kon je niet stil blijven staan zonder door de vrouw des stands aangesproken te worden met de vraag welk internet programma je gebruikt, en dat het hunne het veel beter deed. Echter, ik had mijzelf

dwingend voorgeschreven geen uitgaven te doen die niet gepland waren en zodoende kon ik alleen maar nee schudden op het aanbod. Want dat hun internet programma het beter doet dan mijn ANT Suite ben ik van overtuigd.

De enorme plotter/ printer van een Belgische firma(naam?) heeft veel indruk op mij gemaakt. Helaas heb ik geen kaartje met naam en adres gegevens.
Al met al heb ik ruim 120 minuten rondgezworven op de Expo, en ja ik heb toch weer meer uitgegeven dan gepland. Want R-Comp had de Osaris palmtop in de aanbieding, en mijn PocketBook had vorige zomer de val op een stenen vloer niet overleefd.

Wat mij betreft op naar de volgende Expo, 2002.

Chris Heilbron