RISC OS Usergroup Meeting 2001

Houd 13 oktober vrij voor de RUM2001. Staat dit nog niet in je agenda, noteer het dan even. Let in elk geval wél op de gewijzigde locatie.

De RUM2001 zal namelijk niet worden gehouden in het Evoluon, een markant gebouw in Eindhoven en in vroeger jaren tentoonstellingsruimte van Philips. MicroDigital heeft afgezien van deze locatie voor de presentatie van hun Omega, hun nieuwste workstation met het besturingssysteem RISC OS.

MicroDigital vond de nog beschikbare tijd te kort om te kunnen voldoen aan maatstaven die ze zich hadden gesteld, meldt ook Frank Kraaij van MicroDigital Europe. De keuze voor het Evoluon was immers een keuze om de Europese markt aan te spreken. Belangstelling wekken bij mensen, die niet bekend zijn met RISC OS. De eerste klap is een daalder waard, vooral dan. Zo'n introductie vergt naast tijd dan ook een aanzienlijk budget; en het is met de pond niet anders dan de gulden: je kunt 'm maar een keer uitgeven.

Onveranderd ziet MicroDigital graag het RUM2001 evenement als podium voor de introductie van de Omega, maar dan in "De Nieuwe Ketting", al jaren thuisbasis voor de organiserende regio Eindhoven, en dus ook voor het RUM treffen.

De beslissing van MicroDigital in dit stadium zal met name door Cor van der Heijden niet met blijdschap zijn ontvangen. Hij was het die het Evoluon tipte als bijzonder decor, en zich bereid verklaarde, in de

voorbereiding van de RUM2001 tevens mee te werken aan de introductie van de Omega in het Evoluon; hij heeft daar inmiddels veel tijd en energie in gestoken. Gelukkig niet helemaal tevergeefs, nu de organisatie zich contrentreert op de locatie

    wijkcentrum "De Nieuwe Ketting".
    Tinelstraat 3A
    5654 LS Eindhoven

RUM2001 - de afkorting staat voor RISC OS User Meeting - is een soort treffen voor mensen die bekend zijn met het RISC OS besturingssysteem of er meer over willen weten. Georganiseerd vanuit de regio Eindhoven van de vereniging van gebruikers van Acorn computers "Big Ben Club", wordt het meer en meer een landelijk treffen, waarbij kenners en nieuwsgierigen behalve op alles wat met RISC OS te maken heeft, zeker ook op de gezelligheid afkomen. De verwachte Omega kan, zo bezien, dit jaar het toefje slagroom op het toch al heerlijke gebak worden! Dus:

"De Nieuwe Ketting", Eindhoven,
zaterdag 13 oktober 2001,
van 10:30 tot 21:00 uur.

Tot dan!

N.B.!

Net zoals vorig jaar is het mogelijk om in 'De Ketting'
aan het eind van de dag aan te schuiven bij een chinese maaltijd.

Aanmelden kan tot 6 october door:

f 25,- te storten op postbank nummer 443612
tnv Big Ben Club -regio Eindhoven

onder vermelding van : diner.

Stuur ook even een mailtje naar:

Tom Mandos
mandos@chello.nl

zodat hij weet wie zich aangemeld hebben.