E-mail attendering

In de lente tijdens diverse brainstormen kwam onder andere het idee boven om leden via e-mail te waarschuwen dat er weer een nieuwe editie van de digitale Asterisk* klaarstond. De mogelijkheden die daarna werkelijkheid werden en zoveel keus boden om het blad binnen te krijgen leken ruim voldoende voor het gestelde doel. Toch zijn er af en toe mensen die liever de Asterisk* zelf ophalen maar ook graag willen weten wanneer er weer een klaar is.

Omdat er nu al meer dan tien vragen binnengekomen zijn over dit onderwerp lijkt het tijd voor een oplossing. Na wat gespit te hebben in !Marcel en Messenger Pro bleek dat beiden de mogelijkheid hebben om mailinglijsten te versturen. Het mailtje dat de deur uit gaat heeft de adressen als "blind carbon copy" meegekregen en daardoor ziet de geadresseerde niet wie er nog meer de attendering ontvangen.

Het bericht bevat de inhoudsopgave en over welke editie het gaat. Daarna kan ieder die dat wil een geschikt moment uitzoeken om het blad op te halen van de website van de club, de website van BBS "De Randstad" of van een van de Aconet BBS'en. Voor alle zekerheid neem ik deze adressen ook op in de attendering, dat maakt het nog wat eenvoudiger.

Dus: voor ieder die liever zelf ophaalt maar toch wil weten wanneer het zinvol is om dat te doen: stuur een emailtje naar asterisk@pberg.demon.nl met de vraag om op deze lijst te komen. Deze mail wordt niet automatisch verwerkt en het is de bedoeling dat een bevestiging wordt teruggestuurd. Verder hoeft er niets gedaan te worden, elke volgende keer krijgt u vanzelf bericht wanneer de Asterisk* klaar staat en wat de inhoud is.

Veel leesplezier!

Peter van den Berg, redactie