PinUp [no girl]
door Ed van der Meulen naar voor gehaald

Wie kent dat niet dat als je je scherm lekker vol hebt staan met windows, dat je net die specieke pin daar onder die stapel wilt gebruiken. De iconbar kun je tijdelijk of permanent naar voren halen, maar dat pinboard kun je niet bij!

John Duffell heeft op zijn website een module 'pbfront' staan, die het pinboard naar voren zou kunnen halen. Helaas kon ik dat niet demonstreren, omdat mijn RISC OS 3.70 strandt op de 32-bits mnemonics. Wel had hij de tip, dat de windowhandel van het pinboard in de workspace van de Pinboard module staat op offset 24. Dat zal dan gelden voor RISC OS 4+, want bij mij is dat 28.

Welnu daar is een programma mee te maken, dat in z'n eerste opzet met de bekende INKEY codes de toetscombinatie pakt. Na invullen van de open_handle met front (-1) voor Alt-cursor_up of back (-2) voor Alt-cursor_down wordt met Wimp_OpenWindow het karwei geklaard.
Om onnodige processortijd te voorkomen wordt Wimp_PollIdle gebruikt met een vertraging van 15 csec. Dit betekent dus een Wimp_Poll van 6 a 7 per sec. Snel genoeg om te reageren op de toetscombinatie. Omdat het programma op deze manier goed werkt, is er eigenlijk weinig behoefte om daar nog een module van te maken.


Merkwaardig is, dat een soortgelijk programma voor het ophalen van een window in een stapel en dat werkt met een Wimp_SendMessage - OpenRequest het niet doet met het pinboard-window.
Een tegenvaller is ook, dat op een A5000 met RISC OS 3.1 het programma z'n dienst weigert met de melding: 'Access to window denied'.
Als het

wordt ondergebracht in Choices.Boot.Tasks wordt het bij de opstart automatisch gelanceerd.