RISC OS computergroep start met workshops
zoals te lezen in Computer! Totaal van mei 2002

Er zijn nogal wat redenen waarom gebruikers van RISC OS plezier hebben van hun besturingssysteem. Een van die redenen is dat het uiterst geschikt is voor desktop publishing. Snel en gemakkelijk komen er prachtige resultaten op papier. Daarvoor beschikken we over uitstekende programma's voor tekstopmaak, voor tekenen en voor fotobewerking.

Ook voor tekstverwerking, databeheer en rekenwerk zijn er krachtige toepassingen. Degene die lol heeft in programmeren kan betrekkelijk eenvoudig applicaties schrijven met behulp van Wimp-Basic.
Een korte zoektocht op internet levert dan ook veel programma's op die voor RISC OS geschreven zijn. De gebruikersvriendelijkheid vindt zijn oorsprong in de onderwijstoepassingen, waarvoor het besturingssysteem oorspronkelijk werd ontwikkeld. Er moest een vlot en makkelijk en, vooral ook, aantrekkelijk resultaat mee kunnen worden bereikt.

Om te laten zien hoe vlot, makkelijk en aantrekkelijk, organiseert de computergroep een aantal workshops voor de meest gebruikte toepassingen onder RISC OS. Het gaat hier om workshops over tekstopmaak, creatief beeldwerk, fotobewerking en programmeren. Er zal gewerkt worden mat programma's als Ovation Pro, ArtWorks, Impression Publisher en Photodesk. De data van de workshops en waar ze gehouden worden staan op onze website. Computers, printers en, uiteraard, programmatuur, zijn ter plaatse beschikbaar. De workshops worden geleid door mensen die aansprekende ervaring bezitten met de applicaties onder RISC OS.

Deelnemen

HCC-leden die willen kennismaken met RISC OS en graag willen deelnemen aan een van de workshops, zijn van harte welkom. Ze kunnen zich aanmelden op onze website: http::/www.risc.hccnet.nl. Daar staat ook informatie over de achtergronden van het besturingssysteem, hoe je lid kunt worden van de computergroep en nog meer, zoals de vernieuwde pagina met links naar www-adressen over RISC OS. Per e-mail zijn we bereikbaar via onze website of rechtstreeks:

riscos@muyderman.nl.

Verdere informatie over onze RISC OS Computergroep is te krijgen bij: