Even wat in elkaar flansen
door Erik Groenhuis
(of: belevenissen van een nieuwsgroep-lezer)

Afgelopen juli vroeg iemand in de comp.sys.acorn.programmer nieuwsgroep: Weet iemand een versie van !Diff te vinden waarbij de uitvoer in een Throwback window terecht komt?

Nu is !Diff een heel handig stuk gereedschap dat bij de DDE (d.w.z. de Acorn C/C++ compiler) geleverd wordt, waarmee je verschillen tussen tekstbestanden kunt bekijken. Zeer nuttig om veranderingen in je sources te vinden. (N.B.: voor een uitgebreider systeem zie http://www.rcs.riscos.org.uk/.) Het Throwback systeem maakt het mogelijk om bijvoorbeeld bij foutmeldingen die een compiler genereert te klikken op de foutmelding, waarna automatisch het betreffende bestand met de cursor op de juiste regel in de editor wordt geopend. Jammer dat Diff niet met Throwback werkt...

Vrijwel meteen kwam er antwoord van David J. Ruck, (ook bekend als druck) vermaard RISC OS programmeur. Die had voor dit probleem al eens wat in elkaar gesleuteld met een Obey file en een stukje BASIC. Van beide gaf hij de listing in zijn bericht.

Ik kon de uitdaging niet weerstaan en vormde de gegeven componenten om tot een applicatie (net zoals !Diff dat is), netjes verpakt in een zip file. Wel zorgen dat overal de nieuwe naam, !DiffTB, te lezen is (in de applicatienaam, de spritenamen, de !Run en de !Boot file, de Descr file, enzovoort). Nu alleen nog even op de website zetten en Klaar is Kees. Een pagina met beschrijving is snel klaar, vooral als je er geen rare fratsen aan hangt. Zal je zien dat dat toch nog het meeste werk is.

Voor het resultaat zie http://www.xs4all.nl/~erikgrnh/riscos/difftb.html

Je kunt de communicatie op comp.sys.acorn.programmer nalezen op Google: