Update van de jaarindex (plus een stukje)

Nou vooruit, een klein stukje dan. Dit jaar is het nog zo dat de Asterisk is ontworpen en in elkaar gezet dat het te lezen valt op een A5000 met de file-only versie van !Fresco. Dat laatste, die minimum browser configuratie, daar is niks mis mee. Maar die eeuwige 640 x 480 beperking daar heb ik wel eens erge moeite mee.

Vandaar dat ik mij voorgenomen heb om in 2003 de lat wat hoger te leggen: ontwerpgrootte 800 x 600. Dat betekent niet dat het op een A5000 niet meer bekeken kan worden, maar dan zal er af en toe met het scherm horizontaal gescrolld moeten worden. Met name plaatjes en lange aaneengesloten regels zoals een lang webadres maakt dat het niet past op het leesvenster van de minimum eis. Die ik trouwens zelf verzonnen heb.

Dat is dus voor volgend jaar. Tenzij er een flink aantal mensen in het toetsenbord klimt, eventueel in de telefoon of de pen. Als al die mensen roepen dat het nog te vroeg is om "nu al" op 800 x 600 over te stappen dan ga ik volgend jaar door met de bestaande layout beperkingen. Let wel, roepen in naam van de zwijgende meerderheid dat het slecht is om vooruit te willen geldt niet als een valide argument. Je moet er wel zelf een probleem mee hebben anders tel ik de kreet niet mee.

Evengoed is hier toch weer de update van de jaarindex, en ik hoop dat veel mensen hem ook daadwerkelijk gebruiken. Het is namelijk gewoon weer werk dat door iemand gedaan moet worden en over het algemeen ben ik dat. Mochten er fouten inzitten, laat dat a.u.b. even weten; het is zo sneu werk af te leveren met fouten erin.

Veel leesplezier!
Peter van den Berg, redactie