Eerste release van !DirSync
een programma van Jan-Jaap van der Geer

Luitjes!
Ik ben blij jullie eindelijk te kunnen vertellen dat mijn programmaatje waaraan ik al zo lang gesleuteld heb, eindelijk zover is gevorderd dat ik het heb aangedurfd het officieel te releasen. Je zult zien dat er plotseling allerlei stompzinnige bugs opduiken die er eerder nooit waren. Maar goed, zo gaat dat nou eenmaal! :-)

Hoe dan ook, het heet DirSync, jullie zullen me er vast al over gehoord hebben, en het is een programma om twee directories te kunnen vergelijken en synchroniseren. Allemaal prachtig visueel. In het vergelijkingswindow kun je dan kiezen welke kant op gesynchroniseerd moet worden (standaard overschrijft een nieuwe file natuurlijk een oude, en een file 'overschrijft' een afwezige file, maar andersom kan ook allemaal). En je kunt ook zeggen dat 'ie die files maar lekker alleen moet laten.

Druk op de knop 'synchronise' en voilá! De boel wordt gesynchroniseerd, precies zoals je aangegeven hebt. Is het niet prachtig! :-) Hopelijk zien jullie het nut ervan in, ik in ieder geval wel, en ben zelf waarschijnlijk de meest intensieve gebruiker, maar toch, ik denk dat er wel meer mensen zijn die er wat aan zouden kunnen hebben.

Gratis, maar niet helemaal freeware, 32 bits, ondersteuning voor RO3, RO4 en RO5 spritesets & themes, ondersteuning voor ImageFSes, verschillende tijdzones, online help, StrongHelp, blablabla... Afijn, kijk zelf maar eens op:
http://home.c2i.net/jjvdgeer/riscos.html

Of om het direct te downloaden:
http://home.c2i.net/jjvdgeer/progs/dirsync.zip

Er is ook een DirSync pagina, maar die lijkt niet echt lekker te werken op Fresco. In ieder geval knalt Fresco er telkens uit bij deze pagina, maar ik zou niet weten wat er mis mee is. Ik denk dat Fresco moeite heeft met de PNG-plaatjes. Hoe dan ook, die pagina vind je hier:
http://home.c2i.net/jjvdgeer/dirsync.html

Groetjes, Jan-Jaap