Iyonix demo aankondiging

Beste Big Ben Club (regio Oost) leden, regio-besturen, werkgroepen en belangstellenden. De Big Ben Club Iyonix PC is aan haar tweede tournee langs de regio's begonnen. Zodoende is deze demo computer bij regio Oost beschikbaar van zaterdagavond 29 maart 2003 tot en met vrijdagavond 11 april 2003. Met als hoogtepunt de regio Oost bijeenkomst op zaterdagmiddag 5 april 2003. Hier kunt u de nieuwe Iyonix RISC OS machine van buiten en ook van binnen bewonderen en in werking zien. De koffie is gratis.

De voor april geplande demo: "Acorn/RISC OS emulatoren nader bekeken", komt te vervallen en wordt verschoven naar de maand november 2003. Hopelijk is Aemulor (de 26 bit-emulator op Iyonix) dan ook goed verkrijgbaar.

Daarnaast is het voor liefhebbers mogelijk om op de andere dagen (voor en/of na de regiobijeenkomst) bij een van de leden thuis de nieuwe machine met meerdere personen uit te testen. Zoals hierboven al genoemd, moeten we daarvan een testverslagje voor de *Asterisk schrijven. Om dit in goede banen te leiden wil ik geinteresseerden, die buiten de regiobijeenkomst om de machine willen testen, vragen om contact op te nemen met onze regio-voorzitter Coert Smit te Renkum en/of onze regio-afgevaardigde Johan Kruize te Wychen. Uiteraard mag een e-mailtje naar een van de (overige) bestuursleden ook. We zullen dan in overleg een middag of avond de machine bij een van onze leden opstellen.

Op zaterdagmiddag 12 april gaat de machine naar regio Kennemerland. Uiteraard zullen we een aanvraag indienen om de machine later dit jaar nog eens en dan wat langer te mogen lenen, als er wat meer software voor beschikbaar en aangeschaft is.

Op de regiobijeenkomsten zijn alle (digitale) versies van het clubblad *Asterisk beschikbaar, alsmede alle (nieuwe) Big Ben Club software. Neem altijd een paar reeds vooraf op je eigen machine voorgeformatteerde diskettes mee. Dat geeft de minste kans op problemen en scheelt je weer downloaden ;-). En als je ook je computer meebrengt, denk dan aan een verlengsnoer met verdeeldoos in randgeaarde uitvoering en zonodig je netwerk- en/of nulmodem-kabel.

Ook wil ik iedereen nog eens wijzen op de mogelijkheid om hardware van de regio te lenen, zoals onze flatbedscanner met SCSI aansluiting en software, modem met !WimpLink point software en de midi-kaart. Als regio Oost (3) leden geen gebruik maken van deze leen-mogelijkheid, dan staat die ook open voor leden van andere regio's. Een mooie aanleiding om ook onze regio eens met een bezoek te vereren ;-). A.u.b. even vooraf melden, dan brengen we de gevraagde spullen mee.

* Heeft u nog ideeën? Geef ze dan door aan het regiobestuur, wij kunnen dan kijken wat mogelijk is en dat organiseren.

Natuurlijk zijn wij heel benieuwd hoe een en ander verder gaat lopen. Wij zien u graag op onze regio Oost bijeenkomst, of anders daarbuiten bij een van de leden thuis. Al onze activiteiten staan ook op de website: http://www.bigbenclub.nl Big Ben Club regio Oost, een prettige mix van 8 en 32 bits Acorns.

Meer weten? Kijk op http://www.iyonix.nl of http://www.iyonix.com

Met vriendelijke groeten.

Coert Smit, voorzitter & Henri Derksen, secretaris en hardwareservice