Redactioneel enzo

Om maar te beginnen met enzo... In de vorige editie zaten een paar foutjes. Trouwens, in elke editie zitten er wel een paar, maar deze waren nogal opvallend.

De zip-file waarin de Asterisk arriveerde bevatte een directory met dezelfde naam. Dat is niet de bedoeling, want dan werkt de truc met de zips ingepakt laten en !SparkFS het uit te laten zoeken niet meer. De andere uitglijder was een fout in de inhoudsopgave: inplaats van "de Iyonix in Twente" stond er "Iyonix in Kennemerland"! De jaarindex die met deze editie meekomt is al gecorrigeerd. De editie zelf natuurlijk niet, maar dat komt weer goed als hopelijk volgend jaar de club CD4 uitgebracht wordt. Daar staat de hele handel weer op, maar dan gecorrigeerd.

Dat brengt mij op een ander, maar gerelateerd onderwerp. Met de Iyonix zullen de meeste mensen wel Oregano2 gebruiken. De laatste versie is 2.2.16 release 2, en het wordt nu toch een heel aardige browser. Maar zoals gebruikelijk heeft-ie ook zijn hebbelijkheden en een daarvan heeft invloed op de Asterisk. De definitie van de frames waaruit het Asterisk-scherm bestaat worden door O2 niet helemaal goed begrepen, en daardoor zet-ie elk artikel zonder witmarge tegen het geel van de inhoudsopgave aan. Nee, niet meer in dit jaar, want ik heb er een oplossing voor gevonden die al in de afleveringen van dit jaar is verwerkt.

Maar natuurlijk niet in de voorgaande jaargangen. Behalve dan... in de bijgewerkte jaargangen die op CD4 komen te staan!

Verder nog een tip voor de bezitters van een Iyonix. Als u de Asterisk met Oregano2 leest, is het goed te weten wat de instellingen zijn waarmee de Asterisk gemaakt is. In Configure... Fonts heb ik de base size op 16 staan, en de minimum size op 14, met als proportioneel font het bijgeleverde Old-Times. Dat lijkt qua uiterlijk het meest op de standaard instellingen die ik voor Fresco gebruik, zodat ze (ongeveer) hetzelfde ogen. De instellingen voor Fresco en Oregano1 zijn eerder beschreven in een artikeltje van Ed van der Meulen, mocht u nog even willen weten hoe dat ook al weer zat.

En dan nu de bijgewerkte jaarindex. Klik op het icoontje hieronder en de zip-file verschijnt. Mik de inhoud daarvan in de jaargangdirectory met de naam 2003 en het komt in orde.

Veel leesplezier!
Peter van den Berg, redactie