20 jaar Big Ben Clublid

Het staat in de statuten van onze Big Ben Club: Artikel 2, lid 1.: "De vereniging is opgericht op 15 april negentienhonderd drieëntachtig."

Het is de verdienste van Matt Hendriks, onze web master, om eens te kijken wie vanaf het eerste begin lid is geweest van onze vereniging en voor te stellen daar nu enige aandacht aan te geven. De uitwerking is niet moeilijk: het lidmaatschapsnummer bestaat immers uit: jjjjmm.nnnn (jaar en maand waarin men lid wordt en een volg-nummer).

Vanaf het eerste begin lid van de vereniging zijn - en blijven - betekent dat je de enorme ontwikkeling en groei hebt meegemaakt van zowel Acorn als computer- en software fabrikant als van de vereniging zelf. De snelle en onstuitbare ontwikkelingen in digitale techniek, door Acorn als uitdaging aangegaan, zich in deze turbulente omgeving te handhaven.

Dan 17 september 1998 ("Black Thursday"), als Acorn stopt met de Phoebe, uit de markt stapt en de Acorn World Show 1998 afblaast. Bedrijven als Castle, Pace, RISCOS Ltd., Micro Digital en vele andere ondernemingen, die geloven in hun product en markt, het vaandel overnemen en blijven doorontwikkelen. En nog steeds, gelukkig. Gelukkig omdat ook onze vereniging de impuls van nieuwe generaties hardware en toepassingen goed kan gebruiken.

Een vereniging leeft bij de gratie van nieuwkomers, die prikkels en onrust geven, en leden die vooral "hun" vereniging trouw blijven. Met ook "hun" 20-jarig jubileum, mogen deze oudste leden best even de aandacht genieten. Bedankt mensen en door naar het volgende lustrum! (En bedankt, Matt).

Jos Ulijn, voorzitter landelijke vereniging van gebruikers van Acorn / RISC OS computers Big Ben Club