Van de voorzitter
Zaterdag 21 juni 2003 van 10.00 tot 17.00 uur Nieuwegein, hotel Mercure

De RISC OS EXPO 2003.

Die datum stond natuurlijk allang vet op uw kalender aangekruist. De RISC OS Expo Show is immers elk jaar weer het trefpunt bij uitstek, voor gebruikers van RISC OS computers uit eigen land en omringende landen. Maar ook voor iedereen die zich op de hoogte wil houden van ontwikkelingen rond dit stabiele en gebruikersvriendelijke besturingssysteem.

De naam RISC OS gaat vaak vergezeld van een toevoeging "...dat andere systeem". En da's niet voor niets.
Want wie er mee in contact is gekomen geeft graag de voorkeur aan dit besturingssysteem. Omdat het zeer stabiel is, een intuïtieve benadering kent ("het wijst zichzelf") en de werkkracht ten dienste staat van de gebruiker (en niet andersom!). En omdat er een schat aan doorgaans goed betaalbare software voor is. Ontwikkeld door net zulke enthousiaste mensen als de gebruiker doorgaans is.

Nee, het is niet de wereld van het grote geld, van de snelle pakken. Dat merk je als je over de show rondloopt. Kwaliteit en bruikbaarheid stellen de norm. Je vindt dat ook terug in de organisatie van de show die ook dit jaar met verve is voorbereid door Aad Bezemer en Matt Hendriks.

De RISC OS Expo 2003 is ook al een bezoek waard omdat er dit keer verschillende computersystemen worden gepresenteerd. Verschillend in concept en werking. Concurrerende systemen, met verschillende versies van het besturingssysteem ook. Overigens, over groot geld gesproken: sta een moment stil bij de geweldige prestaties en investeringen die zijn gedaan om deze producten uit te kunnen brengen - u doet er de makers van deze systemen recht mee! Zo krijgt ook het bekijken en vergelijken van die nieuwe producten en een praatje met de makers een extra dimensie. Uw bezoek meer dan waard!

De Show is tegelijk ook een kernactiviteit van de vereniging Big Ben Club. We zijn zo gewend aan het enthousiasme van de mensen uit binnen- en buitenland die hardware, uitbreidingen, toepassingen en tijdschriften uitbrengen - je zou er bijna aan voorbij zien dat het de landelijke dag van de vereniging is. Dankzij de presentatie van zowel regio's als werkgroepen zal ook dat aspect voldoende aandacht krijgen. Ook voor de vereniging zelf is er in het volle dagprogramma tijd ingeruimd.

Als lid van de vereniging staan u de activiteiten van de diverse regio's ter beschikking en zult u doorgaans contact hebben met mensen van het regio-bestuur en uw vertegenwoordiger naar het landelijk overleg. Deze dag, deze Show, leent zich er bij uitstek ook voor, u te laten informeren door het landelijk bestuur, en hen uw ideeën, kritiek en suggesties kenbaar te maken.

Wij zijn dat landelijk bestuur: Paul Porcelijn, penningmeester, Charles Deckers, ledenadministratie en s.w. service, en ik, zei de voorzitter. We zien u graag terug die zaterdag, tussen twaalf en een uur, voor een nuttige en constructieve uitwisseling van informatie en ideeën.

Er is alles aan gedaan, de RISC OS Expo 2003 een aantrekkelijke, informatieve en gezellige bijeenkomst te doen zijn. Niet toevallig valt er een papieren uitgave van ons verenigingsblad "*Asterisk" bij u op de mat, een prima entourage voor deze dag. U bent er dan ook van harte welkom.

Jos Ulijn
voorzitter landelijke vereniging van
gebruikers van Acorn / RISC OS computers Big Ben Club