Even voorstellen, een nieuwe voozitter

Op de RvA in maart ben ik gekozen tot voorzitter van de Big Ben Club. Sommige mensen zullen mij al kennen van de regio bijeenkomsten van de regio Kennemerland/West-Friesland in Zaandijk. Hier ben ik bijna iedere keer aanwezig. Het kan ook zijn dat mensen mij kennen als de afgevaardigde van deze regio in de Raad van Afgevaardigden. En weer anderen kennen mij misschien van de programma's !PDF en !Flash die ik indertijd heb gemaakt.

Mijn naam is Leo Smiers en ik ben dus sinds afgelopen zaterdag voorzitter van de Big Ben Club. Ik ben 43 jaar en sinds 1989 lid. Vorig jaar getrouwd met Alison en hoop in juli voor het eerst vader te worden. Verder ben ik al vanaf 1982 in het bezit van een Acorn machine, eerst een BBC-B, gevolgd door een Archimedes A310 (heb daarin nog zelf de memory upgrade gedaan zoals Aart Veenenbos die had beschreven, dit ging niet helemaal goed maar Aart heeft me toen gered) en nu heb ik een RISC PC met StrongArm.

Toen ik afgelopen zaterdag naar de Raad van Afgevaardigden vertrok had ik helemaal geen idee dat ik er als voorzitter zou vertrekken. Ik wist natuurlijk dat het bestuur niet volledig was en dat de voorzitter en de ledenadministrateur zouden vertrekken en dat zulks een groot probleem voor de club zou zijn. Toen tijdens de vergadering bleek dat we geen volwaardig bestuur zouden krijgen heb ik (na overleg met mijn achterban) besloten om mij ook als bestuurslid beschikbaar te stellen. Ik heb geen enkele bestuurservaring en was dan ook verrast dat ik door de medebestuursleden als voorzitter naar voren werd geschoven.

Je beschikbaar stellen voor een bestuursfunctie doe je niet zomaar en er moet (zeker voor mij) dan ook een belangrijke reden voor zijn. Voor mij is deze reden dat ik vind dat de Big Ben Club zeker bestaansrechten heeft. Naar mijn mening is het een club waar Acorn (of Iyonix, Microdigital of welk merk dan ook tegenwoordig) gebruikers elkaar kunnen ontmoeten en waar men elkaar helpt bij het gebruik van hun computer. Dat er af een toe ook mensen met andere computers komen is niet erg, het gaat er om dat wij Acorn gebruikers ons bij deze club thuis voelen.

Naast de regiobijeenkomsten heeft de club nog twee belangrijke functies waardoor het behoud van de club de moeite waard is. Ten eerste is dat de Expo, zonder een landelijke club zal er waarschijnlijk geen Expo op deze schaal meer worden georganiseerd. En ten tweede de Asterisk die in het Nederlands nieuwtjes, ervaringen en clubinformatie verspreidt. Dit waren voor mij reden genoeg om mij beschikbaar te stellen.

Hoe het verder gaat zal de toekomst leren. Ik heb er in ieder geval zin in! Ik zal veel moeten leren en ik hoop dat jullie mij daar wat tijd voor geven en mij het ook vertellen als ik iets beter kan doen. Als je me over de club wil mailen dan kan je dat op bbc@fam.smiers.name.

Als laatste wil ik Jos Ulijn en Charles Deckers bedanken voor hun inzet in de afgelopen jaren als voorzitter en als ledenadministrateur.

Met vriendelijke groeten
Leo Smiers