De nieuwe jaarindex en nog wat meer

Vooropgesteld dat de lezers de hele santemekraam van de Asterisk op de harddisc hebben staan, dan is hier de nieuwe jaarindex en een nieuw openingsscherm.

En voordat ik verder ga met uitleggen, vind ik dat het lijkt op de obligate quiz of spelprogramma. Waarbij de quizmaster op vrolijke toon vertelt: "Iedereen weet natuurlijk precies hoe het gaat, en daarom leg ik het nog een keer uit!" Ieder jaar probeer ik er weer een kattebelletje tegenaan te gooien in de hoop dat het begrijpelijk wordt voor de gemiddelde Big Benner.

Maar terug naar het onderwerp: in het zip-bestand onder het Spark-icoon bevindt zich datgene wat ik in de aanhef noemde. Daar zit een file "index" en een directory "overview" in. Gooi de oude van die naam weg en zet deze ervoor in de plaats. Sleep de directory met de naam "2005" in de jaargangen directory. Dan ziet het geheel er ongeveer zo uit als het plaatje hieronder.

Open de directory 2005 en sleep daar de Asterisk in. Zonder uitpakken ziet dat er dan als volgt uit:

Als U wilt uitpakken dan moet er eerst een directory met dezelfde naam als de zip-file gemaakt worden waar de inhoud van de file ingaat en dan ziet het er zo uit:

Als alles op zijn bedoelde plek ligt/staat/bevindt, dan kloppen alle links. Om te testen, klik dan de link "RISC OS POST" in het artikel "Mis de !Boot niet" van Henri Derksen. Als het goed is, verschijnt in het leesvenster dan het artikel dat Charles Deckers over dit onderwerp bijna vier jaar geleden schreef.
Zelf vind ik dit soort mogelijkheden het leukste van de hele Asterisk: dwarsverbindingen die alle kanten op kunnen gaan!

Nu nog even dat Spark-icoon hieronder plakken en de link naar de zip-file inkloppen, de slotzin tikken en dan kan de zaak ingepakt en opgestuurd worden.

Dat was het dan weer voor deze maand. Oh ja, het zou wel goed uitkomen als er wat meer mensen een stukje schreven voor de Asterisk. Het wordt een beetje dunnetjes en om nou mijn toevlucht te moeten nemen tot allerlei kunstgrepen en bedrog, dat gaat me net iets te ver.

Maar voor het overige:
veel leesplezier en tot de volgende keer!
Peter van den Berg, redactie