Alles over de RISC OS Expo, 18 juni 2005

De datum van de EXPO nadert weer met rasse schreden. Voor velen een dag waarnaar wordt uitgekeken. Een dag om oude bekenden weer te ontmoeten, geheel in lijn met de aloude "landelijke dag" van onze Big Ben Club. Maar natuurlijk ook een dag om je persoonlijk op de hoogte te stellen van de nieuwste ontwikkelingen op het RISC OS platform.

Wel zal er vanwege de veelheid aan informatiebronnen die via internet beschikbaar zijn niet snel een echte verrassing zijn, maar zelf zien biedt toch altijd net weer wat meer.

Daarnaast blijft het natuurlijk vrij uniek dat het op ons platform mogelijk is om met de ontwikkelaars van hard- en software persoonlijk van gedachten te wisselen. De organisatoren van de EXPO doen er dan ook van alles aan om er ook in dat opzicht een interessante show van te maken.

Voor de meest actuele lijst van deelnemers verwijs ik graag naar de informatie op de clubsite.

Wel kan ik nu al melden dat Steffen Huber, de auteur van CDBurn, dit jaar voor het eerst als exposant aanwezig zal zijn! Hij zal uiteraard alles kunnen vertellen (en laten zien) over de nieuwe versie van CDBurn die ook met DVD's overweg kan.
Het is al weer enige jaren geleden dat Neil Spellings aanwezig was. Nu is hij er weer en hij is vooral bekend van Aemulor, de succesvolle 26-bit emulator voor de Iyonix en van Desk Debug, de eerste RISC OS multi-tasking debugger.

Evenals voorgaande jaren zullen ook dit jaar weer aanwezig zijn:

Paul Beverley (Archive)

Jack Lillingston (Castle Technology)

Mike Glover (Icon Technology)

Martin Würthner (ArtWorks, Gimp Print)

R-Comp (MessengerPro, Music Man)

AAUG - Association of Acorn User Groups (Dan Shimmin / "dgs")

RISCOS.be (altijd weer verrassend)

Paul Middleton (RISCOS Ltd)

Paul Reuvers (X-Ample Technology - XAT)

Peter Naulls (Unix porting project, Firefox)

De clubsite (www.bigbenclub.nl) geeft van alle exposanten links naar hun websites waar verder informatie van hen is te vinden.

Zoals gewoonlijk zullen we door Paul Middleton en Jack Lillingston en/of Paul Reuvers middels een centrale presentatie worden bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot de producten van hun firma's. Nieuw zal zijn een presentatie van Paul Beverley met als titel "Productive Text Manipulation".

Voorts zal uit eigen club gelederen de werkgroep 8-bitters aanwezig zijn, zal naar verwachting een demonstratie worden gegeven van een Archimedes A310 emulator op een Iyonix en zal in ieder geval de regio Oost zijn vertegenwoordigd. Daar zal weer volop worden ge-netwerkt, dus kom gerust met vragen, ideeën of problemen.

Of er een tweedehandsmarkt wordt georganiseerd is nog niet zeker, maar breng gerust spullen mee die je wilt verkopen, er is altijd wel een manier om je handel onder de aandacht te brengen.

Net als andere jaren zal Henk Huinen (ontwerper van de jaarlijkse EXPO-poster) altijd bereid om in te gaan op vragen rondom het gebruik van !ArtWorks.

Dit jaar zullen we helaas onze sympathieke gasten uit Duitsland moeten missen, Kai Uffenkamp (UCS) moet door andere afspraken verstek laten gaan.

Als er op het Omega-front geen tastbare ontwikkelingen door MicroDigital zijn te presenteren, zal Frank Kraaij van Desk hoogst waarschijnlijk verstek laten gaan. Dat zou bijzonder jammer zijn, juist ook omdat Desk al vele jaren als Hoofdsponsor liet blijken de EXPO een warm hart toe te dragen!

Gelukkig kan ik tot slot nog melden dat EXPO nog steeds wordt gesponsord door XAT, Castle en RISCOS Ltd. Die steun wordt zeer gewaardeerd!

Duidelijk is dat de EXPO 2005 ook dit jaar weer een happening is die niemand met interesse in RISC OS mag missen, dus graag tot ziens in Nieuwegein!