Nieuwe redactie

Bij deze wil ik Peter van den Berg bedanken voor de zorg van vele jaren Asterisk. Zowel de papieren als de elektronische versie zagen er altijd perfect uit.

Mag ik me voorstellen als nieuwe redacteur. Mijn naam is Wim Hendriks en ik woon in een klein dorpje ergens tussen Alkmaar en Hoorn. Reeds vele jaren bezit ik een Acorn. Begonnen met een Archimedes via een pc-privé project, werk ik nu nog steeds tevreden met een RiscPC. Niet dat ik niets weet van Microsoft producten of Linux, maar het prettigst werk ik met RISC OS.

Als redacteur moet je veel weten van dtp. Nou dat valt wat tegen. Met echte opmaak heb ik me nooit bezig gehouden, hoewel ik het wel in het oog gehouden heb. Wel weet ik veel van html en dat komt goed uit nu Asterisk hoofdzakelijk in html-vorm wordt uitgegeven. Bij de overdracht had Peter het daardoor makkelijk. Hij was al bang mij een spoedcursus html te moeten geven. Dat viel dus mee.

Bij mijn eerste opmaak, ben ik met de gangbare browsers aan het werk geweest. Daarbij viel op dat netsurf een beetje nukkig is. Vooral met frames wilde er nog wel eens wat anders gebeuren dan gewenst. Helaas is het me niet gelukt alles weg te werken, maar ondanks dat is netsurf wel bruikbaar. Wordt een pagina niet naar wens geopend, gebruik dan de rechter muisknop voor een nieuw venster. Dat werkt een stuk beter.

Dan blijft me u nog aangenaam leesplezier toe te wensen en stuur vooral kopij in zodat we weer een volgend nummer kunnen maken met voldoende vulling.

Met vriendelijke groeten,
Wim Hendriks, redactie