Van de redactie

Voor mijn tweede nummer van Asterisk heb ik maar heel weinig kopij ontvangen. Alleen Kees Grinwis leverde weer een keurige riscynieuws.net. Op de mailinglist riscosgg werd gediscuseerd over gebruik van de A9, vooral het niet kunnen printen met de A9. Is dit niet een onderwerp voor een stukje in Asterisk? Andere onderwerpen zijn natuurlijk ook welkom.

Als iemand van plan is een stukje te maken en hij vertelt dat aan mij dan kan ik een week voor de deadline even een herinnering sturen. Is dat wat? Laat het mij dan weten en zeg er bij waarover je wilt schrijven.

Netsurf is een freeware internetbrowser voor de RISC OS wereld. Nog steeds in beta versie, maar er worden steeds verbeteringen in aangebracht. De nieuwste versie schijn veel beter met frames te werken waardoor hij nu veel beter Asterisk laat zien. Het is een snelle browser en een aanrader dus om hem erbij te hebben. Hij is te downloaden van netsurf.sourceforge.net.

Indien je net als ik, de afleveringen van Asterisk ingepakt laat en de pc-file extentie .zip (als /zip) er aan laat zitten dan werken links naar vorige afleveringen niet. Dit komt vooral tot uiting bij verwijzing naar routekaartjes bij de info over regiobijeenkomsten. Daarbij dien je ook nog er voor te zorgen dat het bestand met filetype zip goed met sparkfs gestart wordt. Hierin is door Select 3.3 iets aan veranderd zodat het automatisch openen niet altijd meer gebeurd. Uitpakken is de simpelste oplossing. De extentie /zip eraf halen helpt ook vaak. Maar misschien vind ik nog een andere oplossing.

Met vriendelijke groeten,
Wim Hendriks, redactie